Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$62.206
% 0.96
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.206
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Cardano’nun En Önemli Güncellemesi Yayında: Bu Ne Demek?

‘Ethereum Katili’ olarak tanınan altcoin projesi Cardano (ADA), Blockchain çözümlerinin arkasındaki geliştirme stüdyosu olan Input Output Global (IOG), konsensüs yapısında ve veri süreci çeşitlendirmesinde yapılan radikal güncellemelerin ayrıntılarını paylaştı.

Cardano blok boyutu ve bellek birimi miktarı artırıldı

IOG’nin ana blogunda ve sosyal medya hesaplarında paylaştığı geliştirme güncellemesine göre, Cardano’nun blok boyutu 72 KB’den 80 KB’ye (%11) yükseldi. Ayrıca, her ADA işlemi artık artan CPU’yu, yani Plutus komut dosyası bellek birimlerinin sayısını kullanabilecek.

Ağ Güncellemesi: Bugün, plan doğrultusunda Cardano ağ kapasitesini artırmaya devam ederken, bir sonraki parametre güncellemesini önerdik. Teklif, blok boyutunu 72 KB’den 80 KB’a çıkararak 8 KB daha artıracak.

Bu gösterge 12,5 milyondan 14 milyona yükselecek ve her işlemin Cardano’nun merkezi olmayan bilgi işlem ağının her zamankinden daha fazla kaynağından yararlanmasına imkan verecek. Her iki gelişme de Cardano’nun 319. çağında 4 Şubat’ta saat 21:44’te yayınlanacak. Uzmanlar, bu iyileştirmelerin, Cardano’nun büyüyen on-chain uygulamalar ekosisteminin artan gereksinimlerini karşılamak için tasarlanan ölçeklendirme yol haritasındaki adımlar olduğunu belirtiyor.

Bu yeniliğin uygulanmasından sonraki ilk dönemde, Cardano ekibi, konsensüs Basho aşamasına girerken ağ performansını yakından izleyecek. Cardano’nun Basho’su tamamen merkeziyetsizlik, dApp’ler ve cüzdanlar için işlemenin ölçeklenebilirliği ile ilgili.

Bunun yanı sıra, Cardano, ‘pipe line’ (boru hattı) olarak adlandırılan konsensüs katmanında büyük bir yükseltmenin arifesinde bulunuyor. Uzmanlara göre bu ilerleme, Cardano’nun işlem yayılımının mantığını tamamen değiştiriyor. Pipelining düzen veya ‘diffusion pipelining’, Blockchain’in birbiri ardına başlatmak yerine işlem aşamalarını üst üste bindirmesine olanak tanıyor. Bu şekilde işlem yürütme hızını ve ağın net işlem verimini önemli ölçüde artırıyor. Pipelining, CPU, Plutus bellek limitleri ve blok boyutu iyileştirmeleri için teknik temeli oluşturuyor.

Peki bu gelişmeyle kullanıcılar ve geliştiriciler için neler değişecek? Uzmanlara göre her şeyden önce, Cardano, merkezi olmayan borsalar ve NFT piyasaları gibi yüksek performanslı dApp’ler için daha çekici hale gelecek. Ardından, mevcut dApp’lerin göstergeleri geliştirilecek: daha hızlı çalışacak ve kaynakları çok daha verimli kullanacak. Son olarak, Cardano, daha sofistike bir dApps mimarisini entegre edebilecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir