Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$65.016
% 1.16
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 65.016
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Cardano Mucidi: LUNA (UST) Bu Yüzden Çöktü!

Cardano, ağın Terra ile aynı kaderi yaşamasını önlemek için Vasil’in yükseltmesini erteledi. Kurucusu Charles Hoskinson, projenin arkasındaki ekibin Vasil Hard Fork Combinator Event’in (HFCE) lansmanını gelecek aya ertelemeye karar vermesinin tam nedenini açıkladı.

Cardano kurucusu, erteleme kararının başlıca nedenin Terra olduğunu söylüyor

Yakın tarihli bir videoda Hoskinson, ekibin çok beklenen Vasil yükseltme lansmanını ertelemeye karar verdiğini paylaştı. Kurucu bunun Terra çöküşünün benzerini önlemeye çalışmak olduğunu söyledi.

Ekip, çöküşü önlemek çift kontrole karar verdi

Hoskinson, geliştiricilerin Vasil yükseltmesi için kodu tamamladıklarını kaydetti. Ayrıca, çoğu proje güncellemeyi yayınlamak için cazip olacağından her şeyin başlatmaya hazır göründüğünü söyledi. Ancak, Cardano’nun LUNA ve UST’nin çökmesine neden olan Terra ile benzer bir durum yaşamasını önlemek için geliştiricilere daha fazla test yapma talimatı verdi. Hoskinson, yayının bir kısmında şunları söylüyor:

Terra’nın (LUNA) çöküşünden sonra olan şey, birçok mühendise, şeylerin doğası göz önüne alındığında, muhtemelen üç kez ölçmemiz ve bir kez kesmemiz gerektiğini söylemeleri için bir talimat verdim.

Hoskinson’ın direktifini takiben, Plutus paketine ek testler eklenirken, ekibin normalde hard fork’lar için yaptıklarının ötesinde olarak tanımladığı kalite güvencesi için başka testler de eklendi. Hoskinson, bu konu hakkında şunları söylüyor:

Consensus’tan sonra, merkezi olmayan uygulama geliştiricileri ve diğer insanlarla temas kurduk ve kalite güvence süreci ve test sürecinde biraz daha kapsayıcı olma arzusu vardı. Bu yüzden birçoğu, bu şeylerle oynayabilmek için birkaç hafta teste ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Geliştirme, Cardano’nun Vasil yükseltmesinin lansmanını gelecek aya yeniden planladığını açıklamasından birkaç gün sonra geldi. Cardano projesini denetleyen şirket olan Input Output Global’e (IOG) göre, testin son aşamasında birkaç küçük hata keşfedildi.

Cardano, kullanıcılarını korumaya odaklanıyor

Bununla birlikte, Cardano’nun her zaman önemli güncellemeler yayınlamak için zaman ayırmasıyla bilindiği göz önüne alındığında, duyuru pek çok kişi için bir şok olmadı. Coinmuhendisi.com aktardığımız üzere, Hoskinson daha önce Cardano’nun yatırımcıları her zaman korumaya kararlı olduğunu açıklamıştı. Bu, ağ geliştiricilerinin önemli güncellemeleri yayınlamada her zaman gecikmelerle karşılaşmasının önemli bir nedenidir.

Teknik analizler Cardano fiyatı için neler söylüyor?

Geçen 19 Haziran’da, Bitcoin 17.7 bin dolara düştüğünde, ADA 0.43 doları gördü. Şimdi analistler, ADA’nın en az 0,542 dolar olan orta aralık noktası kadar yükselme ihtimalini değerlendiriyor.

Sonuç olarak, fiyat hareketi ADA’nın 0,54 dolara hazırlandığını gösteriyor. 0,54 dolar direnç bölgesi kırılırsa, bu seviye kısa vadeli giriş fırsatı sunacak. Analist Akashnath, bu beklentiye ek olarak, son günlerdeki hacim artışına da dikkat çekiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir