Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.749
% 1.21
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.749
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Cardano Mucidi, ADA İçin Kritik Tarihi Açıkladı!

Cardano kurucusu Charles Hoskinson, Vasil Hard Fork’un planlanan programa göre ilerlediğini ve Testnet’in Mayıs sonuna kadar başlatılacağını söyledi.

“Vasil Hard Fork, plana uygun ilerliyor”

Cardano’nun mucidi Charles Hoskinson, Vasil Hard Fork’un programa uygun ilerlediğini belirtti. Cardano ve akıllı sözleşme platformu Plutus, 29 Haziran’da yapılması planlanan Vasil Hard Fork’unda önemli iyileştirmelerden geçecek. Charles Hoskinson bu amaçla, IOHK, Testnet’in Mayıs ayının sonunda başlayabileceğini ima ediyor.

Hoskinson, yaklaşmakta olan Vasil Hard Fork yükseltmesinin Cardano’da büyük bir performans iyileştirmesi ve akıllı sözleşme yetenekleri sağlayabileceğine dair olumlu beklentileri dile getirdi.

IOHK tarafından paylaşıldığına göre yaklaşan Vasil güncellemesi dört farklı CIP sunacak: CIP-31 (Referans Girişleri), CIP-32 (Satır İçi Veriler), CIP-33 (Referans Komut Dosyaları) ve CIP-40 (Teminat Çıkışları).

Cardano haftalık geliştirme güncellemelerini paylaşıyor

IOHK, haftalık geliştirme güncellemesinde, Haziran ayındaki Vasil Hard Fork etkinliğinin hazırlanması için tüm ellerin hazır olduğunu belirtiyor. Boru hattı testleri ve günlüğe kaydetme iyileştirmelerinde ilerleme kaydedildiğini belirtiyor.

Test ve sorun çözme iş akışlarına odaklanan UTXO HD entegrasyonu üzerinde de çalışmalar başladı. Cardano, sekiz IOG node’unu P2P test ağına yeniden yerleştirdiğini ve test ağı performansını değerlendirmek ve geri bildirim paylaşmak için önceden kayıtlı 51 SPO eklediğini söyledi.

coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, hafta boyunca Cardano, isimsiz yerel token’lerin görüntülenmesini iyileştiren ve Windows geliştirme ortamı için destek ekleyen ve ayrıca Windows’ta Ledger Nano S için bir eşleştirme sorununu düzelten Daedalus cüzdanı Daedalus 4.10.0’ın yeni bir sürümünü duyurdu. Aynı hafta, Hydra ekibi 0.5.0 sürümünü dağıttı.

IOHK ayrıca sağlanan bir grafikte ağ büyümesine ilişkin istatistikleri paylaştı. Şu anda, Cardano üzerinde daha önce inşa edilen 925 olan proje sayısı 937’ye yükseldi. Cardano’da son zamanlarda seksen dört proje başlatılırken, NFT projelerinin sayısı 5.549’a ulaştı. Hafta boyunca, Github toplam 2.609’a bağlanırken, Cardano yerel token’leri 4,7 milyona yükseldi.

CoinMarketCap verilerine göre, yazının yazıldığı sıralarda Cardano’nun yerel token’i ADA, son 24 saat içinde %5,98 düşüşle 0,5187 dolardan işlem görüyordu. ADA, son hafta içinde %33 değer kaybederken, 3,10 dolarlık ATH seviyesinden %83,25 uzakta bulunuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir