Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.576
% 0.48
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.576
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Cardano kurucusu, Dogecoin’i Cardano’nun yan zinciri yapma ısrarını sürdürüyor

Cardano kurucusu Charles Hoskinson, hafta sonu bir video yayımlayarak Twitter’ın Cardano ve Dogecoin’i kullanarak daha kârlı ve eğlenceli bir merkezsiz platform haline dönüşebileceğini iddia etti.

Hoskinson, ayrıca tweet dizisinde Dogecoin’i Cardano ağının bir yan zinciri yapma teklifini yineledi ve bu konudaki ısrarını devam ettirdi. Buna gerekçe olarak ise Cardano kurucusu, Dogecoin ağının mevcut haliyle Twitter’ın gereksinimlerini karşılamayacağını söyledi.

DOGE ticareti hakkında da konuşan Hoskinson, dolaşımdaki DOGE miktarının önemli bir kısmının birkaç yatırımcıda yoğunlaşmasına dikkat çekti ve bu yatırımcıların kâr satışlarına geçmesi durumunda büyük kayıpların görülebileceği konusunda uyarıda bulundu. Hoskinson’ın değindiği gibi son veriler, en büyük 50 DOGE sahibinin, toplam arzın yaklaşık %64’üne sahip olduğunu gösteriyor.

Hoskinson, ayrıca Dogecoin ağının fayda sağlama açısından eksikliğinden bahsederken kripto para fiyatının, çoğunlukla spekülatif hareketlere bağlı olduğunu düşünüyor. Bu konuda bir eleştiri getiren Cardano kurucusu birçok kripto varlığın DOGE ile aynı durumda olduğunu ve bu durumun, kripto alanını yanlış lanse ettiğini iddia ediyor.

Dogecoin, 2013 yılında bir Bitcoin hard forku olarak eğlence amaçlı ortaya çıkan bir kripto para. Ethereum’un hisse ispatı mekanizmasına geçişi sonrası Bitcoin’in ardından en büyük iş ispatı mekanizmasıyla çalışan kripto para haline gelen DOGE, Elon Musk’ın kripto parayı radarına almasıyla muazzam bir fiyat artışı gerçekleştirdi ve en büyük 10 kripto para arasına girdi.

Hoskinson, dün yaptığı açıklamada büyük bir bireysel yatırımcı potansiyeline sahip olan Dogecoin’in piyasa değerini sağlamlaştırması ve akıllı sözleşmelere sahip olması için bir hard fork oluşturulmasını önerdi. Hoskinson, DOGE’nin potansiyeline inanmaya devam ettiği için projenin Cardano ağında bir yan zincir oluşturulması gerektiğini düşünüyor.

Dogecoin kurucusu DOGE’nin Cardano’yu kullanmayacağını iddia ediyor

Dogecoin kurucusu Billy Markus, Hoskinson’ın Dogecoin’in Cardano yan zinciri olarak çalışması önerisine sıcak bakmıyor.

Billy Markus, Hoskinson’ın DOGE’ye yönelik eleştirilerinden dolayı topluluğun olası bir entegrasyonu kabul etmeyeceğini düşünüyor. Markus, ayrıca Cardano CEO’sunun sadece DOGE’yi spekülatif bir varlık olarak göstermesinden de rahatsız olduğunu söylerken bu durumun tüm kripto paralar için geçerliğini olduğunu dile getirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir