Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.912
% 0.59
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.912
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Cardano kurucusu Charles Hoskinson, 2022 yılı için ağın odak noktalarını açıkladı

Investing.com – Cardano kurucusu Charles Hoskinson, yakın zamanda gerçekleştirdiği bir röportajda ekibinin bu yıl odaklanacağı 3 ana konudan bahsetti.

Hoskinson, bu sene Cardano ağının sürdürülebilir bir ağ olma, otonom bir mekanizma ve ticari karşılaştırılabilirlik konularına odaklanacağını söyledi.

Cardano’nun 2022 yılı odak noktaları

Charles Hoskinson, Sürdürülebilirliğin Cardano ağının daha verimli ve ölçeklenebilir olması yanında organik olarak büyümesine imkan tanıyacağı için bu konuya daha fazla odaklanacaklarını söyledi. Sürdürülebilirlik anlayışına odaklanmanın kullanıcı deneyimini daha da geliştireceğini düşünen Hoskinson, bu konuda Ethereum ağındaki yüksek işlem ücretlerine atıfta bulunuyor. 

Ticari karşılaştırılabilirlik konusunda ise Hoskinson, başlangıçtan bu yana gerçekleşen güncellemelerin birbirleriyle son derece tutarlı olduğunu söyledi. Bu yolla devam eden gelişimin rakip ağlar Ethereum ve Solana ile rekabette avantaj sağlayacağı düşünülüyor. 

Hoskinson, doğru güncellemelerle sadece ağın kararlılığını ve esnekliğini değil aynı zamanda rekabette en iyi sonuca ulaşacaklarını düşünüyor. Hoskinson, şimdiye kadar Hydra gibi önemli yükseltmelerin Cardano’nun faaliyet gösterdiği tüm alanlarda gelişmesine yardımcı olduğunu dile getirirken ölçeklenebilirliğe de yardımcı olduğunu kaydetti.

Hoskinson Cardano için Haziran – Ekim arası dönemi işaret ediyor

Hoskinson, Cardano  ağı için Haziran – Ekim arası dönemin önemli olduğunu söylerken bu dönemde yan zincirlerle birlikte birçok yeni özelliğin devreye alınmasının planlandığını açıkladı.

Cardano ağının kendi kaderini tayin etmesi durumu ise ekibin yıl boyunca odaklanacağı farklı bir konu olarak duruyor. Cardano kurucusu, bu yöntemle Cardano yatırımcıları da dahil olmak üzere ağın yol haritasına ve nasıl hareket edileceğine karar verileceğini açıkladı. 

Cardano ağının odaklanacağı bu faktörler dışında geliştiricilere finansman sağlama konusunda çalışmaların yürütüleceği de bildirildi.

ADA, bu sene beklenen patlamayı gerçekleştirebilecek mi?

Cardano’nun yerel tokeni, son zamanlardaki fiyat performansıyla yatırımcıların beklentilerini karşılamayan bir görünüm çiziyor. ADA coin, şu an 31,14 milyar dolar piyasa değeriyle 9. en büyük kripto varlık konumuna geriledi.

ADA, son 24 saatte yüzde 3 düşüşle 0,92 dolar seviyesinde bulunurken son bir haftada yüzde 20’ye yakın bir değer artışı gördü. 

Yazar: Günay Caymaz 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir