Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.281
% 0.47
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.281
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

CANLI: FED Başkanı Konuşuyor! Altın ve Bitcoin Ne Oldu?

ABD merkez bankası FED, merakla beklenen faiz kararını açıkladı. FED, faiz oranını beklentilerle uyumlu şekilde 25 baz puan artırdı. Altın ve Bitcoin fiyatı FED kararıyla aniden düşüşe geçti, sonra ise toparlandı. FED Başkanı Jerome Powell ise açıklamadan yarım saat sonra basın toplantısı düzenliyor. Gözler Jerome Powell’ın açıklamalarında…Coinmühendisi.com olarak, detayları sizler için derledik, birlikte konuyu inceleyelim… Makale FED Başkanı’nın yeni açıklamalarıyla sürekli güncellenecektir. Açıklamaları kaçırmamak için sayfayı sürekli güncelleyin!

FED Başkanı konuşuyor: Altın ve Bitcoin yatırımcılarının gözü bu açıklamalarda!

ABD merkez bankası olan FED, beklenen faiz kararını açıkladı. FED, faiz oranını beklentilerle uyumlu şekilde 25 baz puan artırdı. Bu kararla, FED Kasım 2018’den bu yana ilk kez faiz artışı kararı verdi. FED yılın geri kalanı için de 6 faiz artışı yönünde sinyal verdi. Ancka FED’in noktasal grafiğinde özellikle yakın vade için şahin bir patika yönlendirmesi yapıldı. Karar metninde Rusya-Ukrayna savaşının etkilerine de vurgu yapıldığı görüldü.

FED kararında ekonomik gelişmelere ilişkin projeksiyonlarını da duyurdu. Karar metninde 2022 için Aralık ayında yüzde 4 olarak açıklanan büyüme beklentisi yüzde 2,8’e çekildi. 2023 büyüme beklentisi yüzde 2,2, 2024 büyüme beklentisi ise yüzde 2 olarak aynı kaldı. Altın ve Bitcoin fiyatı FED kararıyla aniden düşüşe geçti, sonra ise toparlandı. Şimdi FED Başkanı Jerome Powell konuşuyor. FED Başkanı Jerome Powell, faiz kararının açıklanmasından yarım saat sonra basın toplantısı düzenliyor. Jerome Powell’ın ilk açıklamaları şu şekildedir:

  • FOMC bilançoyu azaltmayı planlıyor.
  • 2022 yılında daha fazla faiz artışı yapmayı planlıyoruz.
  • FOMC katılımcıları güçlü büyüme beklentilerine bağlı kalıyor.
  • İşgücü piyasalarının bu ortamda güçlü kalmasını bekliyoruz.
  • Bilançonun azaltılması politika sıkılaşmasında önemli rol alacak
  • Önümüzdeki toplantılardan birinde bilanço daraltmaya başlayacağız.
  • İşgücü piyasası son derece sıkı görünüyor.
  • Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ekonomik sonuçları oldukça belirsiz.
  • Faiz artışlarının sürmesi uygun görünüyor.
  • Gelecek dönemde federal fon oranlarında yapılacak bir artış mantıklı olacak.
  • Enflasyonun, önceki hedeflerimize ulaşması beklenenden daha uzun sürecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir