Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.585
% 0.79
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.585
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

“Büyük Tasfiye Olacak” Ünlü Analist: Bu Altcoin’leri Satıyorlar!

Önde gelen bir kripto para analisti, geçen haftaki altcoin çöküşünün sektöre aylarca zarar vermeye devam edeceğini söylüyor ve yatırımcıların satış gerçekleştireceğini öngörüyor. İşte detaylar…

Uzman, bu altcoin projelerinde tasfiye bekliyor

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere LUNA, ABD dolarından ayrışan stablecoin TerraUSD (UST) ile neredeyse tüm değerini kaybetti. UST daha sonra ağır kayıplara uğradı ve her iki kripto para biriminin düşüşü altcoin piyasasında dalgalanma etkisi yarattı. Weiss Ratings kripto para analisti Alex Benfield, altcoin likiditesi ve alıcı tarafındaki talebin “kurumuş” gibi gözüktüğünü söylüyor. Benfield, “Yatırımcılar yeniden değer kazanmaya başladıkça, birçok proje önümüzdeki aylarda büyük kayıplara uğrayacak. İlginç zamanlar bizi bekliyor,” ifadelerini kullandı.

Benfield, birçok yatırımcı ve kurumun, piyasa liderleri Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) yerine Ethereum Blockchain’i ağı tarafından desteklenen altcoin’leri tasfiye etmeyi tercih ettiğini belirtti. Bu coin’lere örnek olarak Chainlink (LINK), Polygon (MATIC), Decentraland (MANA), Uniswap (UNI), ApeCoin (APE), Aave (AAVE) ve The Sandbox (SAND) gösterilebilir.

Analist, LUNA’daki çöküşe dikkat çekti: Benzeri görülmemiş

Altcoin’lerdeki düşüş hissiyatının aksine, önceki boğa piyasasının yüksek seviyelerine yakın bir düşüş yaşadıktan sonra, Bitcoin ve Ethereum’un yükseliş belirtileri gösterdiğini belirten Benfield, “Elbette, (BTC ve ETH) fiyatları buradan düşebilir, ancak bu (BTC) piyasası dibe vurdu gibi görünüyor,” ifadelerini kullandı. Benfield, LUNA’nın ve UST’nin çöküşlerinin neredeyse benzeri görülmemişlerden biri olduğunu söyledi. Nisan ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 115 dolara ulaşan LUNA, yüzde bir oranında düştü.

Benfield, “Birçok büyük hedge fonu ve kurumun LUNA ve UST’de büyük pozisyonları vardı ve bu çöküş, birçoğunu nakit temin etmek için diğer altcoin varlıklarını tasfiye etmeye zorladı. Açıkçası, bunun piyasada dalgalanma etkileri oldu ve diğer altcoin’lerin fiyatlarının düşmesine neden oldu,” ifadelerini kullandı.  Benfield, “Kripto piyasasını etkileyen makroekonomik faktörlerden zaten endişe duyan yatırımcılar, Terra ekosisteminin patlamasına tanık olduklarında da paniğe kapıldılar” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir