Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.801
% 2.11
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.801
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Büyük Selloff Mu Geliyor? İşte Çok Önemli Altın Tahmini!

1.890 dolarlık düşük seviyeleri reddettikten sonra altın, yüzde 0.2’lik artış ile 1.924 dolardan işlem görüyor. Altın fiyatındaki son hareketler ne anlama geliyor? Bir analiste göre değerli metaldeki en son hareketler çok teknik ve burada sebepsiz hiçbir şey olmuyor gibi görünüyor. İşte Tomasz Wisniewski’nin analizi…

Altın için yeni uzun vadeli zirveler mi görünecek?

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere altın hafif geri çekilmişken analist, geçtiğimiz tarihlerde değerli metalin hareketine yönelik yorumlarıyla öne çıktı. Wisniewski, “Önce Mart ayının başına dönelim. Fiyat yükseliyordu ve 8 Mart’ta 2.070 dolarlık uzun vadeli yeni zirveler belirlemeyi başardı. Bu, Ağustos 2020’de ulaşılan tüm zamanların en yüksek altına çok yakındı, bu nedenle bu direncin gücünü hayal edebilirsiniz,” ifadelerini kullandı ve aşağıdakileri ekledi:

Bu dirence ulaşan fiyat, biraz kâr elde etmek için harika bir nedendi. Yerel satıcılar için olduğu kadar alıcılar için de iyi bir fikirdi çünkü değerli metalin aşırı alım durumunda olduğunu haykıran göstergeleri soğutmak her zaman yardımcı oldu. Küçük bir düşüş düzeltmesi sağlıklı olsa da, traderlar küçük bir darbe aldı ve düzeltme yerine şu anda tam ölçekli bir geri dönüş görüyoruz. Altın bir baş ve omuz modeli (H&S-sarı) oluşturmayı başardı ve unutmayın, bu çok önemli bir yerde – büyük bir direncin hemen altında. H&S’nin bir yakası (kırmızı) var ve bu yaka bugün ateş altında.

Şu anda değerli metalde neler oluyor?

Analiste göre altın, yukarıda paylaştığı grafikte kırmızı çizgiyi aşmaya çalışıyor. Bu seviye aşıldığında, bir zafer elde edilebileceğini aktarıyor. Analistin yorumlarının devamı ise şu şekilde:

Altın şu anda kırmızı çizgiyi kırmaya çalışıyor ve satıcılar bunu başardığında, aşağı yönlü bir zafer elde edebileceğiz ve orta vadeli büyük bir satış sinyalinin doğuşuna tanık olabileceğiz. Kırılmanın henüz bir gerçek olmadığını unutmayın. Bunu doğrulamak için günlük mumun kırmızı çizginin altında kapanışını görmemiz gerekiyor. Şimdiye kadar çok iyi ama bugün çok önemli olacak ve Salı günkü ticaretin ardından önümüzdeki birkaç hafta için bize bir yön gösterme şansı olacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir