Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.845
% 1.66
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.845
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

“Büyük Patlama Olabilir” 3 Analist, Altın Beklentilerini Paylaştı!

Altın fiyatları, artan enflasyona ilişkin endişeler ve Rusya ile Ukrayna arasındaki artan gerilimin güvenli liman metaline olan talebi artırmasıyla Cuma günü yaklaşık iki ayın zirvesine sıçradı.

“Ukrayna işgali başlarsa altın, 1.900 dolar seviyesinin üzerine çıkabilir”

Jeopolitik belirsizlik dönemlerinde geleneksel bir sığınak olan altın, bu hafta da yükselişini sürdürdü ve son harekette 1.860 doların hemen yakınında işlem gördü. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan gazetecilere verdiği demeçte, ABD Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in nihai bir karar verdiği sonucuna ulaşmamış olsa da, Kış Olimpiyat Oyunları Pekin’de devam ederken önümüzdeki hafta bir işgal olasılığı olduğunu söyledi.

OANDA’nın kıdemli piyasa analisti Edward Moya bir notta, Fed’in duruşunun ve Ukrayna cephesindeki jeopolitik gerilimin altın fiyatları üzerindeki etkisini şu şekilde ele alıyor:

Altın, bazı yatırımcıların büyümeyi tehdit edebilecek aşırı agresif bir Fed sıkılaştırma döngüsüne karşı koruma arayışında olduğu yerini geri kazanmaya başlıyor. Birlik hareketleri meydana gelirse değerli metal 1.900 dolar seviyesinin üzerine çıkabilir. Altın traderları hafta sonuna short girmek istemezler.

Carlo Alberto De Casa: Şu ana kadar yatırımcılar hala altına güveniyor

coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere veriler, ABD Ocak ayı tüketici fiyat endeksinin yıllık bazda %7,5 ile beklenenden daha sıcak olduğunu gösterdi. Bununla birlite, altın kazanma serisini devam ettirmeyi başardı. Hazine faizleri, yatırımcıların daha agresif bir Federal Rezerv’i fiyatlandırması ve St. Louis Federal Rezerv Bankası Başkanı James Bullard’ın 1 Temmuz’a kadar 100 baz puanlık faiz artışı çağrısı yapmasıyla keskin bir şekilde yükseldi.

Artan faizler, getirisi olmayan varlıkları elde tutmanın fırsat maliyetini yükselttiği için altını zorlayabilir. Kinesis Money dış piyasa analisti Carlo Alberto De Casa bir notta, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Yükselen enflasyonun ve pozitif faizlerin değerli metaller için zorlayıcı olabileceğini not etmeliyiz. Ancak şu ana kadar yatırımcılar hala altına güveniyor. Bu da piyasanın bozulması durumunda ilginç bir riskten korunma olabilir. Bu senaryoda, merkez bankalarının enflasyonu kontrol altına alamama ihtimaline karşı altın da bir riskten korunmayı temsil ediyor.

TIAA Bank dünya piyasaları başkanı Chris Gaffney ise altının, jeopolitik riskler ve daha yüksek faizlerin küresel büyüme üzerindeki etkisine dair endişeler nedeniyle, bazı güvenli liman girişleri gördüğünü belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir