Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.016
% 0.95
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.016
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Büyük kripto para yatırımcıları Tether birikimlerini artırıyor: Nasıl yorumlanmalı?

Investing.com – Blockchain verileri, yüksek miktarlı Tether (USDT) adreslerinde bir artışa işaret ederken bu durum büyük yatırımcıların dip seviyelerden Bitcoin ve Ethereum alma ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Analiz şirketi Santiment verileri, en büyük Tether adreslerinde USDT varlıklarında bir artışa işaret ediyor. Buna göre 10.000 USDT ila 1 milyon USDT bakiyesi bulunan cüzdanlarda sabit kripto varlık miktarı, geçtiğimiz ay boyunca 1,06 milyar dolarlık bir arttı. Bu artış dolaşımda bulunan USDT miktarının yüzde 2,5’unun üzerinde bir miktara denk geliyor. Hâl böyle olunca bu durum, akıllara en büyük Tether sahiplerinin şu an düşük seviyelerde bulunan kripto varlık alımlarına geçebileceği ihtimalini getiriyor.

Balina hesapları USDT biriktirerek satın alma güçlerini artırıyor

Santiment, Tether birikimiyle ilgili yorumunda büyük ve orta çaplı cüzdan sahiplerinin sabit kripto varlıkları tutma veya satma davranışlarının Bitcoin başta olmak üzere kripto varlıkların fiyatlarında etkili bir hareket olabildiğini belirtti.

Diğer yandan analistler, merkezi kripto para borsalarından BTC çıkışlarına da işaret ediyorlar. Genel bir görüş ise Bitcoin fiyatının düştüğü dönemlerde yatırımcıların varlıklarını borsaya aktararak satma eğiliminde olmaları yönünde. Ancak Bitcoin fiyatı, şu an son 6 ayın dip seviyelerine yakın konumlanmışken Bitcoin’in daha çok borsalar arasında transfer edildiği görülüyor. Bu hareketi yorumlayan analistler, uzun vadeli yatırımcıların Bitcoin’e güvenmeye devam ettiğini dile getiriyorlar.

Ethereum için de olumlu işaretler var

Yaklaşık 6 aydır süren düşüş eğilimine rağmen 1 milyon ile 10 milyon ETH bulunan en büyük Ethereum cüzdanlarında bulunan varlıkları yaklaşık yüzde 2 oranında artış gördü. Bu aralıkta Ethereum tutan cüzdanlar, dolaşımdaki arzın yüzde 21,6’sını temsil ederken bakiye artışı Ethereum’a olan güvenin canlı kalmasına neden oluyor.

Sonuç olarak veriler, Tether hazinesinin 1 milyar dolar değerinden fazla USDT basımı gerçekleştirildiğini gösterirken dolaşımdaki Tether arzının artmasının kripto para satın alım gücünü artırdığına dair diğer bir işaret olarak görülüyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir