Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.269
% 3.23
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.269
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Büyük kripto para borsaları Orta Doğu’ya açılıyor

Investing.com – Kripto para piyasaların en büyük merkezi borsaları Binance ve FTX, son zamanlarda Orta Doğu’ya doğru bir açılım politikasını benimsemiş görünüyorlar.

Son gelişmeler, FTX borsasının Dubai’de ve Binance’in Bahreyn’de faaliyet lisansı aldığını gösteriyor.

FTX Dubai’de faaliyet lisansı aldı

FTX borsasının Avrupa kolu FTX Europe & MENA, dün yapılan açıklamada Birleşik Arap Emirlikleri’ne bağlı Dubai’de Sanal Varlık Değişimi ve Takas Merkezi hizmeti kurmak ve işletmek için lisans alındığını duyurdu. 

Konuyla ilgili açıklama yapan FTX CEO’su Sam Bankman-Fried şunları söyledi:

FTX Europe Başkanı Patrick Gruhn da Avrupalı ​​iştirakin Dubai’de bir bölgesel merkez kurmayı planladığını söyledi.

Geçtiğimiz dönemlerde Dubai Çoklu Emtia Merkezi’nin (DMCC), Birleşik Arap Emirliği sınırları içerisinde kripto varlık ve Blockchain endüstrisini teşvik etme ve benimseme misyonuyla kripto vadisi kurma çalışmaları gündeme gelmişti. FTX borsasının aldığı işletme lisansının ise kripto varlıkları benimseme hedefinde olan bölge için önemli bir katkı olacağı görüşü hakim. 

FTX, Orta Doğu’ya açılım yapan tek kripto şirketi değil. Sektörün en büyük borsası Binance de kısa bir süre önce Bahreyn’de benzer bir lisans aldı.

Binance, Bahreyn’de alınan lisansı önemli bir dönüm noktası olarak görüyor

Geçen yılın sonlarına doğru Binance, ülkede bir kripto varlık hizmet sağlayıcısı olarak kurmak adına Bahreyn Merkez Bankası (CBB) ile prensipte anlaşıldığını duyurmuştu. Dün yapılan açıklamada Bahreyn Merkez Bankası’ndan bir kripto varlık servis sağlayıcı lisansı alındığı duyuruldu.

Bahreyn’de alınan lisans ile ilgili açıklama yapan Binance CEO’su Changpeng Zhao, küresel anlamda lisanslı faaliyetler ve düzenleyicilerle uyumlu hareket etme yolculuklarında bunu bir dönüm noktası olarak değerlendirdi.

Binance, 2021 yılında birçok ülkede düzenleyici sorunlarıyla boğuştu. İngiltere başta olmak üzere Avrupa bölgesinde tüketici uyarılarına maruz kalan Binance’in yetkilileri, her fırsatta düzenleyicilerle uyumlu çalışma niyetinde olduklarını dile getirerek lisans almak için azami gayreti göstereceklerini dile getirdiler.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir