Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.885
% 4.05
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.885
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Büyük Düşüş! SHIB ve DOGE Ünlü Platformu Kurtaracak Mı?

Geçen yılın bireyse trade çılgınlığının merkezinde yer alan ve Shiba Inu (SHIB) ve Dogecoin (DOGE) gibi meme coin projelerini listeleyen aracı kurum Robinhood Markets Inc’in hisseleri, ilk çeyrek gelirinde %43’lük bir düşüş ve aylık aktif kullanıcı sayısında düşüş kaydetmesinin ardından Perşembe günü rekor düşük seviyeye geriledi.

Robinhood gelirlerinde büyük düşüş yaşandı

Menlo Park, California merkezli şirketin hisseleri, sonuçların ardından uzun vadeli işlemlerde %12’den fazla düşüşle 8,83 dolara geriledi. Bu yıl şimdiye kadar piyasa değerinin %43’ünden fazlasını kaybeden hisseler, geçtiğimiz Temmuz ayında halka arzında 38 dolara satılmıştı. Ayrıca toplam net gelirler, bir önceki yıl 522 milyon dolar iken, 299 milyon dolara düştü. Robinhood İcra Kurulu Başkanı Vlad Tenev, konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

Tarihimizin çoğu için Robinhood, düşük faiz oranları, düşük enflasyon ve yükselen piyasalar döneminde faaliyet gösterdi. Müşterilerimiz şu anda bu trendlerin üçünün de, belki de hayatlarında ilk kez ters yönde gittiğini deneyimliyorlar.

Trade hacimleri, bireysel yatırımcıların GameStop ve AMC Entertainment dahil olmak üzere sözde meme hisse senetlerine para pompalamak için platformu kullanmasıyla geçen yılın çılgın hızından azaldı. Robinhood Salı günü yaptığı açıklamada, tam zamanlı çalışanlarının yaklaşık %9’unu işten çıkardığını ve hızlı çalışan sayısı artışının bazı yinelenen rollere ve iş fonksiyonlarına yol açtığını söyledi.

Hisselerin zayıf performansı ve düşen analist güveni yatırımcı duyarlılığını olumsuz etkilediğinden, yüksek büyüme teknoloji stokları bu yıl baskı altına girdi. Diğer hızlı büyüyen teknoloji firmaları ile ortak olan Robinhood, piyasaya çıkışından bu yana henüz kar elde etmedi.

Platformun listesindeki SHIB ve DOGE yardımcı olabilecek mi?

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere, Robinhood, geçen yıl kripto para kaynaklı gelirlerinin %34’ünü tek başına meme coin’i Dogecoin’in sağladığını açıklamıştı. Şirketten bunun üzerine, talepte bir yavaşlama olması durumunda ve alternatif bir kripto para bulunamadığı takdirde, finansal şartların ve operasyonların kötü etkileneceğini belirtmişti.

Bu arayışla ilgili olsa gerek ki Robinhood, geçtiğimiz ay, birçok kullanıcının SHIB listelemesi yaptığı çağrıya uyarak, DOGE gibi köpek temalı bir başka popüler meme coin’i olan Shiba Inu‘yu (SHIB) listeledi. Bakalım SHIB, Robinhood’u kurtarabilecek mi?

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir