Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.175
% 3.43
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.175
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Büyük DeFi Altcoin’inde FUD: Fiyat Çakıldı!

Kendi adını taşıyan Blockchain’de yerel token ve bir DeFi altcoin projesi olan WAVES, artan piyasa manipülasyonu iddiaları arasında FUD (korku, belirsizlik, şüphe) oluşmasıyla bir gecede yüzde 18’e kadar düştü. Tokenın açığa satışını önlemek için yeni bir yönetim önerisi de kripto topluluğu tarafından sert bir şekilde eleştirildi. İşte detaylar…

DeFi altcoin WAVES için işler karıştı: Neredeyse yüzde 20 düştü

Aşağıdaki grafikte görüldüğü üzere WAVES, son kazançlarının bir kısmından geri çekilirken yüzde 18 düşerek 44.09 dolara geriledi. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere token, Mart ayının sonlarında katlanarak arttı ve değerini ikiye katladı. Böylece büyük ölçüde daha geniş pazarı geride bıraktı. Ancak bu rallinin, kredi verme platformu Vires aracılığıyla projenin kendisi tarafından yapıldığına dair iddialar ortaya çıktı.

Kurucu Sasha Ivanov iddiaları reddederken, Vires haberlerin ardından toplu tasfiyeler yaşamaya başladı. Verilere göre, platformda kilitli toplam değer iki günde yaklaşık 300 milyon dolar düşerek 972 milyon dolara geriledi. Likiditedeki keskin düşüş, Blockchain’in dolara sabitlenmiş stablecoin’i Neutrino’yu (USDN) da vurdu. Token, rekor düşük seviye olan 0.91 dolar seviyelerini gördü.

Ivanov, Almeda Research’ü suçladı

Bir dizi tweet’te Ivanov, kripto ticaret şirketi Almeda Research’ü “açığa satışı” yani short pozisyonunu daha kârlı hale getirmek için bir karalama kampanyası yürütmekle suçladı. FTX CEO’su Sam Bankman-Fried tarafından kurulan Almeda iddiaları reddederken, Fried dahil bazı insanlar Ivanov’u “komplo teorileri” yaydığı için eleştirdi. Ancak WAVES üzerindeki ana tartışma kaynağı, Ivanov’un, WAVES ve USDN’nin Vires’ten borç almasını ve platformdaki mevduatlar için faiz oranlarını sınırlamayı amaçlayan yeni bir yönetim önerisiydi.

Teklif, yalnızca platformda büyük USDC kredileri olan belirli traderlara fayda sağladığı göz önüne alındığında, geniş çapta eleştirildi. Ivanov’un kısa süre önce WAVES fiyatlarını yükseltmek için kendi platformundan USDC ödünç almakla suçlandığı göz önüne alındığında, teklif şüpheyle karşılandı. Toplu tasfiyelerin ardından Vires, USDC ve USDT stablecoin arzını tüketmiş gibi görünüyor. Platformun kullanıcıları, USDC/USDT mevduatlarını çekememekten şikayetçi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Altcoin’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir