Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.274
% 0.42
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.274
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

“Büyük Dalga Geliyor” 4 Analist, Bitcoin Tahminlerini Paylaştı!

38.000 doların altında altı haftanın en düşük seviyesini gördükten sonra, Bitcoin, son 24 saat içinde değerine neredeyse 2.000 dolar ekledi. Peki, yazım sırasında 39.700 dolar seviyelerinden işlem gören en büyük kripto para birimi için sırada neler var? İşte dört analistin Bitcoin tahminleri…

Will Clemente: Bitcoin’in borsalardan ayrışması lazım

On-chain analisti Will Clemente, BTC’nin son zamanlarda Nasdaq 100 ile “son derece yüksek” bir korelasyon gösterdiğini belirtiyor. Aşağıdaki grafiği paylaşan uzman, özellikle teknoloji hisseleri ile korelasyon seviyesinin 0.98’e kadar ulaştığına dikkat çekiyor. Bitcoin’in fiyatının yükselmesi için Clemente, ya toparlanması için teknolojiye ihtiyacı olduğunu ya da hisse senetlerinden ayrılması gerektiğini söylüyor. Analiste göre, yeni bir alıcı türü mevcut fiyatlarla BTC biriktiriyor. Bunun, Bitcoin ve borsanın ayrışmasına yol açacağını tahmin ediyor.

Kanıt olarak Clemente, bir yıl içinde hareket etmeyen Bitcoin’lerin yüzdesini gösteren bir grafiği, Nasdaq’ın tüm zamanların en yüksek seviyesinden ne kadar uzakta olduğunu izleyen bir grafikle karşılaştırıyor. Nasdaq’ın yaklaşık yüzde 20 oranında düşüş yaşamasına rağmen BTC’nin dolaşımdaki arzının yaklaık yüzde 64’ünün hareket etmediğine işaret eden analist, BTC’ye inananların olduğu bir tabanın oluştuğunu belirtiyor. Clemente ayrıca Bitcoin borsa çıkışlarının arttığına dikkat çekiyor. Ek olarak, analiste göre balinalar bir aydır BTC biriktiriyor.

Benjamin Coven: Bitcoin teknoloji hisselerinden daha iyi performans gösterecek

Kripto analisti Benjamin Cowen, BTC’nin dolar karşısında boğa piyasası destek bandının altında işlem gördüğünü söylüyor. Boğa piyasası destek bandı, 20 haftalık basit hareketli ortalamayı (SMA) ve 21 haftalık üstel hareketli ortalamayı (EMA) birleştiren teknik bir göstergedir. Ancak, Cowen’a göre Bitcoin’in Nasdaq karşısındaki grafiği için durum aynı değil. Analist, BTC’nin 2020’nin sonlarından bu yana Nasdaq karşısında daha yüksek dipler ve daha düşük zirveler koyduğunu belirtiyor. Cowen, Bitcoin’in Nasdaq’a karşı kırılmasının düşüşten “daha muhtemel” olduğunu tahmin ediyor ve şunları söylüyor:

Bitcoin’in Nasdaq karşısında değerlemesi aslında bu kısa vadeli hareketli ortalamaların bazılarının üzerinde olduğunu gösteriyor. Aslında, Nasdaq’a karşı Bitcoin değerlemesi bir tür bir şey inşa ediyor gibi görünüyor. Arasında hareket ettiği pencere zaman geçtikçe küçülüyor… Aralığı genişletirseniz, 2023’ün başında sonunda birleşeceklerini görebilirsiniz.

Michael van de Poppe: Bitcoin için büyük bir kırılma yaşanacak

Kripto analisti Michaël van de Poppe, Bitcoin’in (BTC) en sonunda onu tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıkaran devasa bir boğa koşusunu başlatmadan hemen önce 2020 ortasına benzer davrandığını söylüyor. Mevcut durumda bir “birikim aşaması” sürecinde olduğumuzu iddia eden analist, BTC traderlarının şu anda tanık olduğu gibi olaysız fiyat hareketinin, kırılma öncesi koşulların ayırt edici özelliklerinden biri olduğunu söylüyor.

Van de Poppe ayrıca dolar endeksini (DXY) yakından izliyor. DXY son birkaç aydır parabolik bir koşudayken, Bitcoin, kripto ve borsaların ihtiyaç duyduğu yakıt olabilecek bir geri dönüş zamanının gelebileceğini söylüyor. BTC’nin trendini tersine çevirmesi için doların zayıflaması gerektiğini öne sürüyor. coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere geçtiğimiz DXY, 100 seviyelerinin üzerine çıkarak rekor kırdı.

2023’e kadar büyük BTC rallisi görülecek mi?

Son olarak kripto para stratejisti Credible Crypto, Bitcoin’in (BTC) yıl sonuna kadar güçlü bir ralli başlatmasını beklediğini ve mevcut düşüş eğiliminin traderları piyasadan uzaklaştırmak için tasarlandığını belirtti. Ayrıca BTC’nin 2023 yılına kadar 100.000 doların üzerine fırlamadan önce son düzeltme aşamasından geçtiğini söylüyor.  Kısa vadede Credible, Bitcoin’in trendini tersine çevirmeden önce 36.400 dolara geri çekilebileceğini söylüyor. Analist, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Orta döngü düzeltmeleri sizi sarsmak için tasarlanmıştır ve oldukça etkilidirler. Mart kapitülasyonu sırasında BTC yüzde 1,500 ralli yapmadan önce BTC’yi 10 bin doların altında satan adamlara sorun. Sabır gerek. [Geniş zaman çerçevesinde] yapısı bozulmadan kalır. Gerçekten çok basit.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir