Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.288
% 3.49
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.288
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Büyük Çöküşü Öngören Ekonomist: Altın Fiyatı Haftaya…

İslam Memiş, altın fiyatı için yaşanan son yükselişin ardından yüksekten dolar ve altın alanların mevcut durumda fırsattan yararlanabileceğini söyledi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı ayrıca diğer yatırım araçlarında da fırsat olabileceğinin altını çizdi. Coinmühendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

İslam Memiş, altın yatırımcıları için iyi haber verdi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, geçtiğimiz aylarda altın ve doları yüksek seviyelerden alanlar için umutlu konuştu. Daha önce de bildirdiğimiz üzere altın ve dolar, 2021’in son haftalarında sert bir yükseliş yaşamıştı. Bu durumda birçok yatırımcı, panikle satın alıma geçmişti. Ancak fiyatların geri çekilmesinin ardından bu kişiler zararda kaldı. İslam Memiş’in son yorumları, bu yatırımcılara geldi. İslam Memiş piyasaların yüksek volatilite yaşadığı dönemlerde yüksekten dolar ve altın alanların beklediği fırsatın, mevcut fiyatlarla geldiğini söyledi.

Uzmana göre euro ve dolar çifti 1.09 seviyesinde, yani dip seviyelere oldukça yakın. Bu noktada yüksekten dolar, euro veya altın alanların çıkış fırsatı bulabileceğini söyleyen uzman isim, dip seviyeleri test eden paritelere odaklanarak, yüksekten satın alım yapan yatırımcıların satın alım yapabileceğini belirtiyor. Ancak İslam Memiş, söylediklerinin yatırım tavsiyesi niteliği taşımadığının altını çiziyor.

Altın fiyatı için bu hafta kritik

İslam Memiş, dip seviyeleri test eden paritelerde yüksekten gümüş, altın ve döviz alanların pariteye geçiş fırsatı yakalayabileceğini de belirtiyor. “Elinizde altın dolar varsa bunu parite yapmak için değerlendirebilirsiniz uyarım önümüzdeki hafta da geçerli olacaktır.” ifadelerini kullanıyor. Gram altının dolar ve ons altındaki ivme ile yükseliş yaşadığını belirten İslam Memiş, ons altının da 1.947 dolar seviyelerinde olduğuna dikkat çekiyor.

Memiş, ons altının geçen hafta 1.974 doları görerek son 18 ayın en yüksek seviyesini test ettiğini, bu hafta ise 1.950 dolar ile 13 ayın en yüksek seviyesini gördüğüne işaret ediyor. Uzman isim, önümüzdeki hafta “hangi ayın zirvesini” göreceğimizi beklediğini, ancak kademenin hafiften aşağıya düştüğünü belirtiyor. Daha önce de bildirildiği üzere ons altın, haftayı 1.970 dolardan kapattı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir