Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.834
% 0.72
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.834
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

“Büyük Çöküş Olacak” Ünlü İsimden Altın ve Kripto Para Tahminleri!

Ekonomik tahmin ve yatırım araştırma firması ve yayıncısı olan HS Dent Publishing’in kurucusu Harry Dent, şimdiye kadarki en büyük finansal gerilemenin bu yıl yaşanacağını ve yatırımcıların piyasayı tamamen yok etmeden önce satmazlarsa ‘hayatlarının en büyük riskini’ alacaklarını söylüyor. Harry Dent’e göre altın dahil tüm varlıklar risk altında. Ünlü ismin piyasalara ilişkin değerlendirmelerini ve ‘büyük çöküş’ öngörülerini coinmuhendisi.com okuyucuları için derledik.

“Büyük çöküş, finansal varlıkların Fed etkisiyle ‘tarihin en büyük balonu’ olmasından kaynaklanacak”

Harry Dent bir ekonomist ve ‘Sıfır Saat: Modern Tarihin En Büyük Siyasi ve Mali Kargaşasını Avantajınıza Çevirin’ ve son kitabı ‘Kabarcık Patladığında Ne Yapmalı: Yaklaşan Ekonomik Kış İçin Kişisel ve İş Stratejileri’nin yazarı. Ekonomik tahminlerini demografik değişimlere dayandırıyor.

Harry Dent, risk varlıklarının dalgalar halinde satılacağını, ilk dalganın ABD hisse senedi piyasalarının %40’a kadar düştüğünü ve tüm ayı piyasası aşamasının toplamının 1’e kadar çıkacağını söylüyor.1999’daki Dot Com Bubble çöküşü sırasında teknoloji hisselerine olanlardan farklı olarak, S&P 500 için %90’lık kayıp anlamına geliyor. Ekonomist, şu iddialı ve korkutucu öngörülerde bulunuyor:

Bu, hayatınızın en büyük çöküşü ve en büyük gerilemesi olacak ve çoğu muhtemelen 2022’de gerçekleşecek. Bütün çöküş %80 ila %90 arasında, ilk çöküş ise %40 ila %55 arasında olacak. Çok hızlı meydana gelecek, görmeyeceksiniz. Yani haklı olup olmadığımı görmek için beklerseniz ve bu riski alırsanız, çok ama çok sert vurulacaksınız ve tarih bu konuda çok net.

Harry Dent’e göre bu çöküş, büyük ölçüde, finansal varlıkların, Federal Rezerv tarafından aşırı teşvikten kaynaklanan ‘tarihin en büyük balonu’ olması nedeniyle gerçekleşecek:

Doğal bir balonsa bu bir şey, ama merkez bankaları tarafından düzenlendiğinde tam olarak (zamanlamayı) tahmin etmenin bir yolu yok.

“Altın dahil tüm varlıklar risk altında!”

Harry Dent’in yorumları, Çarşamba günü Fed’in bu yıl varlık alımında azalma başladığında, ‘uygun bilanço akışı hızının muhtemelen önceki normalleşme döneminde olduğundan daha hızlı olacağını’ belirten toplantı tutanakları yayınlamasıyla geldi. Hisse senedi piyasaları haberlere olumsuz tepki verirken, Hazine faizleri yükseldi. Harry Dent, 2022’deki bu piyasa düzeltmesini, bin yıllık neslin önderlik ettiği daha büyük bir patlama döngüsüyle birlikte bir toparlanma izlemesi gerektiğini söylüyor ve “Yaklaşık 2023’ün sonlarında hayatımızın satın alma fırsatına sahip olacağız” diye ekliyor. Ekonomist, felaket öngörülerine şu yönde devam ediyor:

Bir sonraki patlamanın sonsuza kadar 2024’ten 2039’a kadar olan Y kuşağı olacağını tahmin ediyordum, Baby Boomer’ın patlaması kadar uzun değil ve o kadar dik değil, ancak bunu ABD’de takip edecek başka bir patlama göreceğiz ve daha fazlası Asya’da, özellikle şu anda Hindistan’da ve Çin ve Güneydoğu Asya’da olacak.

Harry Dent’e göre, varlık fiyatlarındaki deflasyondan en çok Hazine tahvillerinin faydalanması gerekse de, altın dahil tüm varlıklar risk altında. Ekonomist, “Harika bir iş yapmak istiyorsanız 30 yıllık Hazine tahvili alırsınız ve bu %40’tan %50’ye kadar çıkabilir ve 2008’de oldu” diyor. Ayrıca Dent, altının ve Hazine tahvillerinin riskten korunma özellikleri arasında bir ayrım yapıyor:

Enflasyonist bir sonuçta altın, nihai enflasyon riskinden korunma yöntemidir. Hazine bonoları, en kaliteli bonolar, nihai deflasyon riskinden korunmadır.

Finansal varlıklardaki çöküşün, ekonomik bir gerileme tarafından tetiklenmeyeceğini belirten Ekonomist, aksine, bir piyasa çöküşünün durgunluğu hızlandıracağını düşünüyor:

İnsanlar bu finansal varlıkları satmaya başladığında servet kaybolur ve insanlar daha fazla panikler ve bu da durgunluğa neden olur. Finansal varlık çöküşü aslında 2000 çöküşünde olan durgunluğu tetikliyor.

Harry Dent, altcoin’lerin çoğunu şu anda bir balon olarak görse de, 2023 ve sonrasındaki toparlanma aşamasında satın alınacak varlıklardan birinin kripto para birimleri olacağını kaydediyor. Ekonomist, şu anda kendi hisselerinin ağırlıklı olarak nakit ve gayrimenkulü içerdiğini belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir