Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.376
% 0.35
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.376
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Büyük Bitcoin Çöküşlerini Öngören Analist: Pazartesi…

Lider kripto’nun çöküşlerinden bazılarını isabetli bir şekilde öngören popüler bir analist, sıcak tahminler yaptı. Bitcoin (BTC)’nin Mayıs 2021’deki erimesini doğru bir şekilde adlandıran analist, şimdi BTC’nin ‘satın alma bölgesine’ girdiğini söylüyor.

Analistten iddialı tahmin: Bitcoin satın alma bölgesine girdi!

Dave the Wave takma adlı analist, 114.700 takipçisine, Bitcoin tahminlerini paylaştı. Analist,  yaklaşık iki yıl sonra Pazartesi günü BTC’nin alım bölgesine girdiğini söyledi. Analist, BTC alımlarında katmanlı alımlara başlamak için 25.000 doların ‘makul bir nokta’ olduğuna inandığını ifade ediyor. Dave the Wave, şu açıklamayı yapıyor:

Ayrıca makro grafikler için dikkate alınması gereken, yalnızca haftalık değil. Aynı zamanda aylık grafiğin de kapandığı yerdir. Makro perspektiften, kısa bir fitili iskonto etmek adil. Satın almalara gelince, makul bir noktada katmanlı alımlara başlanabilir. Bence 25 bin dolar o noktaydı. Fiyat şimdi, neredeyse 2 yıl sonra uzun süredir devam eden satın alma bölgesinde.

Kaynak: davthewave / Twitter

Bitcoin, yazı yazılırken 21.650 dolardan işlem görüyor. Piyasa değerine göre en üst sıradaki kripto varlığı, 28.000 dolar civarında işlem gördüğü Pazar gününden bu yana %22’den fazla düştü. Aynı zamanda, geçen yılın Kasım ayı başlarında ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.044 dolardan %68’den fazla düştü. Dave the Wave, BTC hakimiyet grafiklerinin bir geri dönüş sinyali olabileceğini söylüyor. Analist, şu ifadeleri kullanıyor:

BTC dom bir dönüş sinyali mi veriyor?

Kaynak: davthewave / Twitter

Analist ayrıca Bitcoin’in aylık ve haftalık hareketli ortalama yakınsama sapma (MACD) ölçümlerinin sıraya girdiğini belirtiyor. Bu bağlamda analist, şu açıklamayı yapıyor:

Aylık MACD taban fiyatının dip fiyatlarıyla aynı hizaya gelmesiyle tutarlı olarak, haftalık MACD de şimdi aynı hizada. En azından burada sadece duygunun aksine nesnel teknik analiz olan bir şey var.

Kaynak: davthewave / Twitter

Dave the Wave’in isabetli tahminlerinden bazıları

Popüler analist Dave the Wave, 2019 yılının ortalarında Bitcoin’in 6.400 dolara düşeceğini öngördü. Tahmininden bir süre sonra lider kripto analistin belirlediği noktaya ulaştı. Aynı zamanda analist geçtiğimiz yıllarda, 8.000 dolara inmeden önce Bitcoin’in yaklaşık 11.000 dolara yükseleceğini öngördü. Ve analist, bu tahmininde de yanılmadı.

Hatırlanacağı üzere kripto piyasası geçtiğimiz yıllarda yine bir düşüşten toparlanmaya çalışıyordu. Bu ortamda analist, Bitcoin’in Şubat ayına kadar 11.000 doların üzerine çıkacağını iddia etti. Ve önceki öngörülerinde olduğu gibi analist bunu da doğru tahmin etti. Bununla birlikte analistlerin binlerce tahmin yaptığını ve bunlardan bazılarının isabetli olmasının normal olduğunu belirtmekte fayda var.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir