Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.130
% 3.96
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.130
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Büyük Başarı: Bu Altcoin Sonunda Ethereum’u Devirdi!

Coinmühendisi.com’un da bildirdiği üzere, geçen hafta boyunca popüler altcoin Terra‘nın LUNA tokenindeki fiyat artışı onun, Ethereum’u geride bırakarak, TVL’de en çok stake edilen ikinci kripto para birimi haline gelmesine neden oldu. Ayrıca, Terra’nın LUNA tokeninin şu anda TVL’de 28 milyar dolardan fazla olan Ether kripto parasını geçtiğini gösteren veriler de bildirildi.

Öncü altcoin geçildi

Veri raporuna göre, Terra altcoin projesinin 226.325’in üzerinde staker’ı var ve bu da 29,5 milyar dolar değerinde stake edilen LUNA tokenini oluşturuyor. Bu durum ağı, Ethereum üzerinde yükselen ikinci sıraya itiyor. Staking Rewards ayrıca, TVL değerine dayanarak LUNA’nın yakın zamanda ETH’yi geçtiğini gösteren bir rapor yayınladı. Verilerden, LUNA’nın stake için kilitli 29.5 milyar doların üzerinde LUNA tokeni vardı. Buna karşılık, Ether, ağı içinde stake için kilitli 25,9 milyar dolar var. Platformun verilerinden, LUNA’nın 226.325’ten fazla token staker’ı var. Son zamanlarda bu pozisyona tırmandı ve 54.768 olan ETH staker miktarının dört katını aştı. Terra şu anda Solana’yı takip ediyor ve toplam değeri 35 milyar doları aşıyor.

LUNA, kullanıcıları yıllık bahis gelirleri için yatırımlarının ortalama %6.62’sini ödüllendirmek için değerlendirilir. Bununla birlikte, ETH, Terra’nın stake teşviklerinden nispeten daha düşük olan staking ödüllerinde %4.81 sunuyor. Kripto staking platformu Staking Rewards, LUNA’nın Salı günü ETH karşısındaki zaferini vurguladı. Oysa bazı kripto kullanıcıları, DefiLlama’dan gelen verilerin rakamlarla çeliştiği konusunda hala tartışıyor. DefiLlama’nın verilerine göre, Ethereum hala 111.4 milyar dolarlık TVL’de (toplam değer kilitli) rakiplerinin üzerinde işlem görüyor.

Toplam Kilitli Değer üzerinden yarış

Ayrıca, diğer tarafta, LUNA’nın toplam kilitli değeri 23,35 milyar dolar tahakkuk etti. Bu değerler, DeFi protokolleri üzerinden kilitlenen toplam teminatları, yalnızca kripto stake etme platformu Beacon Chain’de stake edilen ETH’yi değil, dolayısıyla farklılıkları içeriyor. Şu anda, Beaconcha.in explorer verileri, Staking Rewards verileriyle uyumlu olarak, 26.5 milyar dolara biriken 9.7 milyondan fazla ETH tokenini gösteriyor. Ayrıca, iki toplayıcının oluşturduğu benzer bir eğilim, LUNA’nın değerlerinin son zamanlarda artması. Geçen hafta içinde, LUNA’nın TVL’si %26.905 büyüdü.

Veri toplayıcı, Stake Rewards, TVL metrikleri ile stake edilen değer arasındaki dikkate değer farklılıkları açıkladı. Geçen ay boyunca, LUNA’nın fiyatı %78,4 arttı ve şu anda 34.5 milyar dolarlık bir piyasa değeriyle 90 dolardan işlem görüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir