Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$64.104
% 3.31
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 64.104
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Büyük Başarı: Bu Altcoin, Bitcoin ve ETH’yi Geçti!

Kripto araştırma firması Messari verilerine göre Cardano (ADA), işlem hacmi açısından Bitcoin ve Ethereum’u geçerek ilk sıraya ulaştı. Pos Blockchain devi, yol haritasının “Basho” aşaması sırasında ölçeklendirme çözümleri üzerinde çalışmaya devam ederken ağın parametreleri gelişimi destekliyor.

Altcoin projesi lider Blockchain’leri geride bıraktı

Düzeltilmiş işlem hacmi, yalnızca en kritik işlemleri izole etmek için uygun bir seçenek olmaya devam ediyor. Cardano, düzeltilmiş hacimler açısından Bitcoin ve Ethereum’u geride bıraktı ve 24 saatlik hacim 17,15 milyar dolara karşılık 4,67 milyar dolar ve ikincisi için 4,25 milyar dolar oldu. Cardano kullanıcıları ayrıca Bitcoin ve Ethereum kullanıcılarından daha ucuz maliyetler ödedi.

Messari verilerine göre Cardano ağında öne çıkan diğer parametreleri şunlar oldu:

  • Önceki 24 saat içinde, Cardano kullanıcıları işlem ücretlerinde sırasıyla 0,51 milyon dolar ve 19,39 milyon dolar iken Bitcoin ve Ethereum için sadece 51,985.43 dolar harcadılar.
  • Bazı rakipler Cardano’yu bir “hayalet Blockchain” olarak reddederken, halihazırda Blockchain üzerinde çalışan birkaç merkezi olmayan uygulamaya (dApps) sahip ve ADA token cüzdanlarının sayısı üç milyonu aştı.
  • Piyasada ancak üç hafta sonra, Cardano’nun SundaeSwap’i 75 milyonun üzerinde ADA alışverişinde bir dönüm noktasına ulaştı.

IOHK’ya göre Plutus güncellendi

Altcoin projesi Cardano’nun ana firması IOHK, Cardano mainnet üzerinde Plutus komut dosyaları için blok başına bellek birimi sınırını yükseltmek için yeni bir teklif süreci başlattı. IOHK’nın Cardano’yu ölçeklendirmeye odaklanan planlı yükseltmeler ve geliştirmeler dizisinin bir parçası olarak, blok başına Plutus bellek birimi sınırı 14 Şubat’ta dönem sınırında 50 milyondan 56 milyona çıkarılacak.

Önceden bir parametre değişikliği, işlem başına Plutus RAM sınırını 14 milyona çıkardı. IOHK’ya göre, blok başına RAM sınırını yükseltmek, geliştiricilerin önceki değişikliği tam olarak kullanmalarına ve her blokta dört adede kadar Plutus betiği çalıştırmalarına izin verecek. Cardano’nun akıllı sözleşme çerçevesi Plutus, komut dosyası uygulamalarının Blockhain ile iletişim kurmasını sağlar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir