Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$64.667
% 2.98
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 64.667
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Busan Belediyesi Dijital Varlık Borsası Kuruyor

Busan

Busan Dijital Varlık Borsası Kuruluş Tanıtım Komitesi, yıl sonuna kadar işlevsel bir borsa oluşturmayı planladığını söyledi.

Yerel haber kaynağı News1’e göre, Güney Kore’nin Busan kentinde merkezi olmayan bir dijital emtia borsası kurulacak. Yetkililer, platformun bu yıl faaliyete geçmesinin planlandığını ve dijital varlıklar aracılığıyla yerel kültürel içeriği destekleyeceğini söyledi.

“Busan Uluslararası Film Festivali, G-Star gibi Busan’ın güçlü yönlerinden yararlanarak; [borsa] film ve oyun alanlarındaki fikri mülkiyet haklarının yanı sıra altın, değerli metaller, tarım ve hayvancılık ürünleri, gemiler, gayrimenkul vb. tokenleştirilmesini içerecek.”

Busan Dijital Varlık Borsası Kuruluş Tanıtım Komitesi tarafından açıklandığı üzere plan, yerel finans şirketleri ile dijital varlık borsalarının koordine edilmesini ve borsa için temel teşkil edecek bir işlem destek sistemi kurulmasını içeriyor.

Önerilen adil tasarımın bir kısmı, Güney Kore’deki mevcut hisse senedi alım satım sistemine benzer şekilde mevduat mutabakatı, listeleme değerlendirmesi ve piyasa izlemenin farklı kurumlara ayrılmasını içeriyor.

Buna ek olarak yetkililer, dijital varlık düzenlemelerinin Singapur ve Abu Dabi’dekiler kadar rekabetçi olmasını istediklerini söyledi. Ayrıca Komite Şubat ayı başlarında borsa için bir şirket kurmaya ve sistem testlerini başlatmaya hazırlanıyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir