Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.405
% 5.42
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.405
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Bugün kripto para piyasasına yön veren gelişmeler

Investing.com – Kripto para piyasası yükselişini bugün de sürdürürken sermaye değeri 2,7 trilyon dolar seviyelerine ulaştı. Akşam saatlerinde doğru Bitcoin (BTC), 63.000 dolar bandına adım atarken Ethereum piyasasında önemli bir yükseliş ivmesi söz konusu. Bugün en büyük 100 kripto para arasında Loopring (LRC) yüzde 87 gibi önemli bir artışla başı çekerken 87. sıradaki altcoin’i yüzde 20’nin üzerinde kazançlarıyla Sandbox (SAND) ve Audius (AUDIO) izliyor.

Kripto dünyasında öne çıkan başlıkları ise haberimizin devamında bulabilirsiniz

Ethereum (ETH) bugün tüm zamanların en yüksek fiyatını yeniledi

Kripto para piyasalarının en değerli ikinci kripto varlığı olan Ethereum (ETH), gün içerisinde 4.476 dolar seviyesini görerek 29 Ekim’deki 4.458 dolar olarak kaydedilen en yüksek fiyatını yenilemiş oldu. 

Şu an günlük yüzde 2 değer kazancıyla 4.446 dolar seviyelerinde el değiştiren Ether için olumlu hava devam ediyor. Son olarak Goldman Sachs’ın Ether için yıl sonu hedefi olarak 8.000 doları işaret etmesi piyasa açısından olumlu şekilde yorumlanabilir. Diğer yandan Bitcoin ETF’lerinin onayı sonrası Ethereum ETF’lerinin de önümüzdeki dönemlerde piyasa sürülmesi beklentileri de artmış durumda. 

Robinhood listelemesi beklenirken Kraken Shiba Inu’yu gündemine aldı

Shiba Inu 0,0007 dolar bandındaki konsolide hareketine devam ederken bir süredir piyasada söylenti olarak dolaşan Robinhood borsası listelemesiyle ilgili bir gelişme yaşanmadı. Shiba yatırımcıları bu listelemenin gerçekleşmesi durumunda yeni bir yükseliş rallisinin olacağına inanıyor. 

Ancak bu beklenti devam ederken Kraken borsası, dün sürpriz bir tweetle sahne çıktı ve gönderinin 2000 beğeni alması durumunda SHIB tokenini listeleyeceklerini yazdılar. Twitter gönderisi ise 58.000 beğeni alarak beklentinin çok üstüne çıktı. Şimdi Shiba topluluğu Kraken borsasında bir listeleme beklentisi içine girdi. 

SoftBank’tan 93 milyon dolar yatırım alan Sandbox tokeni yükselişini sürdürüyor

Metaverse bağlantılı ve Blockchain tabanlı oyun platformu Sandbox, son finansman turunda çokuluslu bir Japonya merkezli şirket olan SoftBank’ın kurduğu fondan 93 milyon dolar değerinde bir yatırım aldı. 

Sandbox’ın bu fonu Metaverse alanında büyümek için kullanılacağı dile getiriliyor. Haberin yayınlanmasının ardından ise Sandbox’ın yerel tokeni SAND işlem hacimleri de artmaya başladı. Bugün tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 3,3 dolara yükselen SAND, 28 Ekim’de başladığı yükseliş trendinde yüzde 330 gibi önemli bir değer kazancı elde etti. Akşam saatlerine doğru ise gelen kâr satışlarıyla SAND/USD, 2,64 dolar seviyesinde hareket ediyordu.

Singapur, küresel kripto ekonomisinde lider olmayı hedefliyor

Singapur Para Otoritesi (MAS) Başkanı Ravi Menon’un açıklamalarına göre kripto para finansmanı ve blockchain alanında bir merkez olma misyonu var. 

Ülkeler arasında kripto paralara yaklaşım farklılık gösterirken bazı ülkeler sektöre soğuk bakmaya devam ediyor, bazıları ise benimseme yolunda önemli adımlar atmış durumda. Ancak ortak bir kanı, piyasaların denetim ve gözetim altında tutulması konusu olarak ön plana çıkıyor. 

Bu bağlamda Singapur, kripto şirketlerine kapıyı kapatmazken güçlük düzenlemeler getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Ülkede kripto faaliyetleri yürütmek içim MAS lisansı alınması zorunlu. Şimdiye kadar 170 başvurudan ise sadece 3 kripto şirketi lisans almayı başardı. MAS başkanı Menon, kripto endüstrisinin Singapur finans sektörüne yeni bir boyut kazandırabileceği inancını koruyor.

SEC, Valkyrie Bitcoin ETF için karar tarihini 2022’ye uzattı

ABD SEC, Valkyrie Bitcoin ETF için son karar tarihini Ocak 2022 dönemine ertelediğini duyurdu. 

Valkyrie Funds LLC, ProShares ve VanEck Bitcoin Futures ETF’lerinden sonra Bitcoin Strategy ETF’si için onay alan son şirketti. Ertelenen karar ise Valkyrie’nin Bitcoin Spot ETF’si ile ilgili. Farkı ise bu ETF türünün dayanak varlık olarak spot Bitcoin fiyatlarını kullanacak olması. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir