Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.259
% 0.19
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.259
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Bugün Karar Günü: Bitcoin, ETH ve Bu Altcoin’ler Yasaklanabilir!

Avrupa Birliği, nihayet Pazartesi günü beklenen bir oylama ile Bitcoin ve çeşitli altcoin’ler üzerindeki düzenleyici çerçevesini yasa olarak geçirmeye hazır görünüyor. Bununla birlikte, taslakla beraber AB’nin Bitcoin ve Ethereum’u etkin bir şekilde yasaklayacağına dair endişeler var.

AB’nin kararı Bitcoin ve altcoin’leri nasıl etkileyecek?

Coinmühendisi.com olarak daha önce de bildirdiğimiz gibi Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, kısa süre önce bölgenin kripto para birimi düzenlemesinin mümkün olan en kısa sürede onaylanması çağrısında bulunmuştu. Bununla birlikte, AB’nin Kripto Varlıklarında Piyasalar (MiCA) düzenleyici çerçevesi proof-of-work (PoW) kriptolarının kullanımını kısıtlayan bir hüküm içerdiğinden, kripto meraklılarının sonuçtan memnun olmayabileceği konuşuluyor.

Bir önceki MiCA taslağı, çevresel olarak sürdürülemez konsensüs mekanizmaları olarak adlandırılan PoW ile çalışan kripto paraların yasaklanmasını içeriyordu. Bu hükmü içeren bölüm daha sonra tepkilerin ardından yürürlükten kaldırıldı. Bununla birlikte, Pazartesi günü oylanması beklenen bu yeni taslak, daha yumuşak bir dille de olsa, yine de benzer bir hüküm içeriyor.

Taslakta neler var?

Kripto paraların “Üretilmeden, teklif edilmeden veya ticarete kabul edilmeden önce işlemleri doğrulamak için kullanılan konsensüs mekanizmalarına göre minimum çevresel sürdürülebilirlik standartlarına tabi olacağını” söylüyor. Taslak, küçük ölçekli operasyonlara sahip bir varlığın enerji tedarikinden muaf tutulacağını belirtirken, AB’nin neyi küçük ölçekli olarak algıladığı belirsizliğini koruyor.

PoW, Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dogecoin, Monero, Zcash gibi coin’ler tarafından kullanılan bir konsensüs mekanizmasıdır. Mekanizma, ağdaki işlemleri doğrulamak için birçok bilgisayarın karmaşık sorunları çözmek için çok çalışmasını gerektirir ve çözüme en hızlı şekilde ulaşan sisteme kripto ödülleri verir. Bununla birlikte, bilgisayarlara veya madencilik ekipmanlarına güç sağlamak için çok fazla enerji gerektiriyor. Bu sırada, ETH ve DOGE’un proof-of-stake’e geçiş yapacağını belirtmekte fayda var.

BTC fiyatı düşüş yaşadı

Bu sırada, PoW ile çalışan en büyük kripto para birimi olan Bitcoin fiyatı, geçtiğimiz 24 saat içerisinde 39.202 dolardan 37.709 dolara kadar geriledi. Bazıları, düşüşün arkasında AB’deki bu önemli oylamanın olduğunu düşünüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir