Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.706
% 0.46
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.706
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Bugün BTC, SHIB ve Altın İçin Önemli Gün: Gözler O 2 Gelişmede!

Bugün Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) gibi önemli coin’lerden oluşan kripto para alanını ve altın gibi emtiaları etkileyebilecek bir gelişme merakla bekleniyor. Yatırımcıların gözü, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ve Avrupa Merkez Bankası’ndaki (ECB) mevkidaşı Christine Lagarde’ın açıklamalarında olacak. İşte detaylar…

Bugünkü önemli gelişmeler neler?

Yatırımcıların merkez bankaları tarafından para politikasını sıkılaştırma korkularının ortasında, piyasa bugün Fed Başkanı Jerome Powell’ın ve ECB Başkanı Christine Lagarde’ın açıklamalarını yakından izliyor olacak.  Powell sonraki toplantılarda 75 baz puanlık zam olasılığını ortadan kaldırsa da piyasalar kendinden emin gibi görünüyor. Lagarde’a gelince, kurumun Temmuz ayı toplantısı için bir faiz artırımının onaylanıp onaylanmayacağını zaman gösterecek. Lagarde’ın konuşması Türkiye saati ile 20’de, Powell’ınki ise 21’de başlayacak.

Öte yandan bugün, euro bölgesi için üç aylık Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) verilerini öğreneceğiz. %5.0 artış bekleniyor. Kripto para sektörü, Terra’nın (LUNA) çöküşünün ardından geçen haftaki ağır kayıpların ardından karışık işlem görüyor. Bitcoin 30.000 dolardan ve Ethereum 2.000 dolardan işlem görüyor. Avrupa’daki ana makroekonomik referanslar arasında İspanya’nın ticaret bilançosu, Fransa’nın işsizlik verisi, İtalya’nın TÜFE’si ve euro bölgesindeki istihdamın gelişimi yer alıyor. ABD’de Redbook perakende satış endeksini, haftalık API ham petrol stoklarını göreceğiz ve birkaç FOMC üyesi konuşacak.

Bitcoin, SHIB ve altın nasıl etkilenebilir?

Yazım sırasında, en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC) yüzde 3.2’lik bir yükseliş ile 30.672 dolardan el değiştirirken genel kripto para piyasası da yükselişe geçmiş gibi görünüyor. Tüm kriptoların toplam değeri 1.37 trilyon dolara yükselmişken popüler meme coin’ler DOGE ve SHIB yüzde 4’lük bir yükseliş görüyor. Ons altın ise, dünkü 1.795 dolarlık seviyelerinden toparlanmış ve 1.800 doların üzerine tekrar çıkmış gibi görünüyor. Tarihsel olarak bakıldığında, merkez bankalarının yöneticilerinin konuşmaları piyasaları etkilemiş gibi görünüyor, ancak bu seferkinin olumlu ya da olumsuz olacağını zaman gösterecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir