Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.266
% 0.08
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.266
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Bugün Altın ve Bitcoin’e Dikkat: Herkes Bunu Bekliyor!

Bugün altın, dolar ve Bitcoin (BTC) yatırımcıları için önemli bir gün; çünkü, yaklaşık olarak 15.30’da ABD Nisan ayı enflasyon rakamları açıklanacak. Uzmanların beklentisi, ABD tüketici enflasyonunun yüzde 8.1 olarak gerçekleşmesi yönünde. İşte detaylar…

Altın, BTC yatırımcıları için önemli gün: ABD’de veriler açıklanıyor

Bugün, ABD’de Nisan ayı tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verileri yayınlanacak ve uzmanlar, rakamların büyük ihtimalle jeopolitik çalkantıların boyutlarını daha önce hiç olmadığı kadar yansıtacağını düşünüyor. Mart ayı TÜFE yüzde 8.5 iken, analitik çevrelerden enflasyonun şimdi veya yakın gelecekte zirveye ulaşabileceğine dair sesler gelmeye başladı bile. ABD Başkanı Joe Biden ise dün, enflasyona yönelik konuşma yaptı.

Biden, enflasyonla mücadelenin öncelik konumunda olduğunu ve ABD’li vatandaşların yüksek fiyatlara yönelik hayal kırıklığını anladığını ifade etti. Uzmanlar, TÜFE’nin yüzde 8.1 oranında gerçekleşmesini bekleniyor. Analistlere göre yıllık bazda fiyat enflasyonunun hızında ılımlılık görülmesi, FED’in sert para tutumuna yönelik korkuları hafifletebilir. coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere tüketici fiyatları Mart ayında yıllık bazda yüzde 8.5 oranında artarak 41 yılın zirvesine çıkmıştı.

Veriler nasıl bir önem taşıyor?

Bu konunun önemine değinen ekonomist Hatice Kolçak, ABD enflasyonunun çok önemli olduğunu, iki aydır faiz artırımı gerçekleştiğinden bir miktar düşüşün beklendiğini belirtiyor. Bilindiği üzere ABD Merkez Bankası (FED), iki aydır faiz oranında artırıma gidiyor. En son 50 baz puanlık artış gerçekleşti. Ekonomist, doların 15.5’e kadar yükselmesini beklediğini; altının ise enflasyonun beklendiği gibi gelmesi durumunda, toparlanabileceğini aktarıyor. Gram altının önünün de ons altındaki yükseliş ile açılacağını düşünüyor.

Genel olarak ABD enflasyonu piyasa beklentilerinin üzerinde gelirse, FED’in sıkılaşma politikasında ağırlığı artırabileceği düşünülüyor. Piyasalarda gelecek tepki ise, ABD tahvil faizlerinde yaşanan yükselişin devamı ve dolar endeksinde güçlenmenin sürmesi yönünde. Dolarla ters korelasyonda olan altında ise düşüşün devam edebileceği olasılığı masaya yatırılıyor. Ancak birçok uzmana göre ABD verisi piyasa beklentilerinde ya da altında gerçekleşirse, bu durum altın fiyatlarını güçlendirecektir. Son zamanlarda hisselerle yüksek korelasyon sağlayan BTC’de ise hisselerde yükseliş görülmesi durumunda ivme artışı yaşanabileceği düşünülüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir