Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.178
% 0.62
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.178
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Bu Tarihlere Dikkat: Bitcoin, SHIB ve Altcoin’ler Etkilenecek!

Küresel piyasa, faiz oranı kararları, para politikası açıklamaları ve Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) ile bağlantılı basın toplantıları gibi olaylar etrafında döner. Dolayısıyla, faiz oranları düştüğünde, yatırımcılar tahvillerden veya faiz oranı bağlantılı diğer araçlardan uzaklaşmaya ve altın veya Bitcoin (BTC)’e yönelmeye başlar. Bu konuda en yakın gelişme 3 ve 4 Mayıs’ta düzenlenecek FOMC toplantısı olacak. Bitcoin, SHIB ve altcoin’ler nasıl tepki verebilir?

Fed faiz artışlarının Bitcoin, SHIB ve altcoin’ler üzerindeki etkisi

Piyasalar, son 25 baz puanlık artışa olumlu yanıt verdi ve birçok kripto paranın fiyatı da yükseldi. Analist Qadir AK, Fed kısa vadede faiz oranlarını yükseltmeyi seçerse kripto piyasasının doğrudan tepki verebileceğini düşünüyor. Ancak orta ve uzun vadeli yatırım beklentilerine bakıldığında, bu para politikası değişikliklerinin çok az veya hiç etki etmemesi bekleniyor.

FOMC, 3 ve 4 Mayıs’ta tekrar toplanacak

Temsilcilerin bu toplantıda FED faiz oranını 50 baz puan artırması bekleniyor. Görünüşe göre, niceliksel bir sıkılaştırma yaklaşımına da başlayacaklar. Merkez bankası, ekonomideki likidite miktarını azaltmak için nicel sıkılaştırmaya başvurur. 3 ve 4 Mayıs’ta yapılacak FOMC toplantısı, şüphesiz toplantının ardından piyasanın performansını etkileyecektir. Bununla birlikte, kripto topluluğunun diğer üyeleri, faiz oranlarının sabit kalacağına inanıyor. Yatırımcılar, yüksek talep görecek tahviller ve hisse senetleri veya kripto paralar arasında seçim yapmak zorunda kalacaklar.

FOMC faiz artırabilir

Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere Fed, 2022 yılının ilk toplantısını 25 ve 26 Ocak’ta gerçekleştirdi. İlk toplantıda FOMC, üç yıldan fazla bir süredir ilk kez faiz oranlarını yakında artırabileceğini belirtti. Bir sonraki toplantıda, Fed 15 ve 16 Mart’taki iki günlük toplantısında bu öngörünün doğru olduğunu kanıtladı. FOMC, toplantıyı federal fon oranı hedef aralığını 25 baz puan yükselterek sonlandırdı ve bu bir aralıkta düşüyor. %0,25 ile %0,50 arasında, 2018’den bu yana ilk Fed faiz artışı. Sonuç olarak, Fed’in artan faiz artırımı, jeopolitik belirsizliğin ortasında geliyor. Raporlara göre, bu, 2022 yılında görülmesi beklenen ve 2022’nin sonunda %1,75’ten %2’ye ve ardından %2’den %2,25’e yükselmesi beklenen birkaç faiz artışından ilki.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir