Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$62.480
% 1.17
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.480
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Bu Tahminlere Dikkat: Altın İçin O Beklenmedik Rakamlar Geliyor!

Altın piyasası yön bulmak için yeni katalizörler arıyor. Yükselen enflasyon sarı metale destek sağlarken, Fed’in agresif faiz artışları set oluşturuyor. Credit Suisse’in stratejistler, altının bir sonraki yönünü belirlemek için teknik görünüme bakıyor. Bu arada Türk piyasasında Selcoin takma adıyla tanınan analist Selçuk Ergin, gram altın tahminlerini paylaşıyor.

Credit Suisse, altın için kilit seviyeleri belirledi

Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere bugünlerde altın kenarda kalıyor. Credit Suisse’in stratejistlerine göre, sarı metalin bir sonraki yönünü belirlemek için izlenmesi gereken kilit seviyeler 1.787 dolar ve 1.874/79 dolar. Stratejister, altının teknik görünümüne bakıyor ve şu seviyelere dikkat çekiyor:

1.787 doların altında olsa da, iki yıllık aralığın alt ucunun 1.691/77 dolardan test edilmesi için aşağı yönlü momentumu yeniden enjekte etmek için hala gerekli. Ancak burada, aşağıda önemli bir tepenin kurulmuş olduğunu görmemiz mümkün. 1.874 /79 doların üzerinde, daha geniş bir aralıkta kısa vadeli riskin daha yüksek olduğunu göreceğiz. Ardından direnç 1.895 dolar, onun ardından 1.920 dolarda olacak.

Analist, TCMB’nin faiz kararını doğru öngördü

Piyasa uzmanı Selçuk Ergin, kişisel Youtube kanalında piyasadaki son gelişmeleri yorumluyor. “İflaslar dalgası başladı” diyerek giriş yapan analist, geçim sıkıntılarına değiniyor. Analist, daha sonra sorunlarından dolayı insanların eylemler, protestolar yapacağını söylediğini hatırlatıyor. Selcoin, piyasadaki sorunların kökenini açıklamak amacıyla şunları söylüyor:

Merkez Bankaları faiz artışı yapıyor. Onlar faiz artırarak pandemi döneminde bastıkları paraları geri çekiyorlar. Bu da TL’nin diğer paralar karşısında değer kaybetmesine neden oluyor. Döviz yükselmiyor, doğrusu TL değer kaybediyor. Gelişmeler, piyasaları sarstı. %20’den çok değer kaybeden bir borsa var. Yarın Merkez Bankası’nın faiz kararı sabit kalacak. İndirirse doları zıplatırlar.

Selcoin, gram altın için 1.400 TL seviyesini bekliyor

Gram altının dolar bacağına ilişkin yorum yapan analist, TCMB’nin faiz kararını da doğru tahmin etmiş oldu. TCMB, bugün faiz kararını açıkladı ve politika faizini sabit bıraktı. Analist, bu bağlamda Dolar/TL ve gram altın fiyatına ilişkin beklentilerini açıklıyor:

Doların yapacağı hareket gram altın tarafını ilgilendiriyor. Doların şimdiki yönü yukarı. 1.000 TL seviyesini koruyan bir gram altın var. 1.400 TL’yi bekliyoruz. Gram altında kar seviyesi 1.400 TL. 1.000 TL’de tutunmasının nedeni ons altın. Ons altını yukarı doğru itecek bir haber gerekli.

Analiste göre, dünyada enflasyon ve iflas dalgaları var. Bu nedenle analist, gram altın ve gram gümüşün güvenli liman olmaya devam edeceğini söylüyor. Ayrıca Selcoin, gelişmekte olan ülkelerde dolar, Euro, Sterlin gibi dövizlerin yükselişlerine devam edeceğini kaydediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir