Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.665
% 0.61
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.665
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

“Bu Seviyeler Bekleniyor” 4 Uzman, Altın Yatırımcılarını Uyardı!

Altın fiyatları, Pazartesi günü tırmandı ve Rusya’nın olası bir Ukrayna işgali korkusunun güvenli liman varlıklarına olan talebi artırmasıyla neredeyse üç ayın en yüksek seviyesini gördü. Bununla birlikte bugün Ukrayna geriliminin yumuşamasıyla birlikte altın, yazının yazıldığı sıralarda günlük bazda %,90 kayıpla 1.854 dolara geriledi.

David Russell: Altın, hızlı değişen haberlere duyarlı olacaktır!

GoldCore pazarlama direktörü David Russell, verdiği bir demeçte, geçen haftanın sonunda ABD’li yetkililerden Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin yakın olduğunu öne süren yorumların piyasaları ters köşeye yatırdığını belirtiyor ve şu yorumu yapıyor:

Hisse senetleri yoğun bir şekilde satıldı ve petrol fiyatları yükselmeye devam etti. Tırmanan gerilim, altına 1.855 ila 1.860 dolar seviyesindeki yukarı yönlü direnci kırmak için ivme kazandırdı.

Momentum alımı Pazartesi günü devam ettiğini belirten analist, ancak Ukrayna/Rusya gerilimine ilişkin retorikte herhangi bir yumuşamanın, kesinlikle hisse senetlerini olumlu etkileyeceğini ve petrolün hareketini sınırlayabileceğini ifade ediyor. Analist, bu durumun altın üzerindeki etkisinin ise şu şekilde değerlendiriyor:

Bu da altının kısa vadede direncin altına düşmesine neden olabilir. Öte yandan gerginliğin daha da artması, altının iyi desteklenmesini sağlayacaktır.

David Russell, 1.865 dolar ile 1.870 dolar üzerinde bir kapanışın, traderların 1.900 doları görmesini sağlayacağını söylemişti. Ancak şu anda haber döngüsü hızlı değiştiği için altının değişen tonlara duyarlı olacağı konusunda uyarıyor.

“Dolar, ters korelasyon nedeniyle altın kazanımlarını sınırlandırıyor”

Cuma günü normal işlemlerde yükselişle sona erdi, ardından kazanımları, Beyaz Saray ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan’ın Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin “her an” gerçekleşebileceği konusunda uyarmasının ardından Kasım ayında görülen seviyeye ulaştı. ActivTrades kıdemli piyasa analisti Ricardo Evangelista bir notta, şu hususların altını çiziyor:

Piyasalar, jeopolitik korkulara değerli metali güçlü bir şekilde destekleyen bir dinamikte güvenli liman varlıklara yönelerek tepki veriyor.

Bununla birlikte analist, yukarı yönlü, ısrarlı sıcak enflasyon ve agresif faiz artışları beklentileri ve Federal Rezerv tarafından diğer sıkılaştırıcı önlemler hakkındaki diğer baskın piyasa anlatısıyla altın fiyatlarının bir şekilde sınırlandığını söylüyor:

Böyle bir zemine karşı dolar, diğer ana para birimleri karşısında değer kazanmaya devam ediyor ve iki varlık arasındaki ters korelasyon nedeniyle altının kazanımlarını sınırlandırıyor.

Vidit Garg, altın için bu seviyede stop loss koymayı tavsiye ediyor

Altın, önümüzdeki aylarda şahin bir duruş sergilemesi beklenen Fed’e rağmen Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimin ardından son aylarda iki haftada bir görülen en büyük kazançlarından birini elde etmeye hazırlanıyor. MyGoldKart Direktörü Vidit Garg, teknik olarak ilerleyen piyasanın, ancak devam eden jeopolitik gerilim hakkında somut bir şey duyarsa düzeltme yapacağını belirtiyor ve şu seviyelere dikkat çekiyor:

Destek 1.850 dolar, direnç ise 1.884 dolar. Traderlara, değerli metalin yalnızca son iki saatin en düşük seviyesini kırması ve günün en yükseği ve 1.840 dolar hedefiyle stop loss yapmalarını tavsiye ediyorum.

Ancak analistler, faizsiz altın için olası bir ters rüzgarın, Federal Rezerv tarafından daha agresif bir sıkılaştırma beklentilerini artırdığını vurguluyor. Motilal Oswal Financial Services, Emtia ve Para Birimi Araştırmalarından Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Navneet Damani şunları söylüyor:

Ukrayna’yı çevreleyen endişeler metalin güvenli liman cazibesini koruduğu için altın yükselmeye devam etti. Ancak, 40 yılın en yüksek seviyesindeki %7,5’lik enflasyonun ve güçlü ABD tahvil faizlerinin ardından Mart toplantısında Fed’in agresif politika sıkılaştırma hamlesine ilişkin beklentiler, sarı metalin kazanımlarını sınırlıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir