Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.553
% 3.39
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.553
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Bu NFT Token’inde Rug Pull: Fiyat Yüzde 88 Çakıldı!

Ayın başında 71,4 milyon dolar değerinde NFT token satan bir NFT oyun projesi olan Pixelmon, alıcılarını gafil avlamakla suçlanıyor. Projenin standart altı sanatı ve mavi çipli NFT’leri satın almak için geliştirme fonlarının kullanımı, Pixelmon yaratıcısı Martin van Blerk’e karşı bir tepki yarattı. Ayrıntıları Coinmuhendisi.com okuyucuları için hazırladık.

Pixelmon hype treninde bir bilet için gereken tek şey…

“3 Ethereum’um ve bir rüyam var – nerede basım yapacağım?” 7 Şubat’ta Pixelmon’u satın alan birçok kişi, kanıtlanmamış, takma adlı bir kurucu tarafından yönetilen bir geliştirici ekibine 9.000 dolar değerinde Ethereum verirken bunu düşünmüş olmalı. Sadece üç aydır sosyal medyada aktif olan NFT token projesi, Minecraft gibi düşük çözünürlüklü piksel sanat tarzından ilham alan bir AAA açık dünya macera oyunu ve oyunun sürükleyici “hepsini yakala” Pokemon deneyimine benzer bir oyun vaat etti.

Şu anda “Syber” takma adı altında online paylaşımlar yapan projenin kurucusu Martin van Blerk’e göre, Pixlemon ekip üyeleri görünüşe göre “Activision ve Disney gibileri için çalışmış”. Oyunun gelişimini çevreleyen somut ayrıntılar seyrek olsa da, görünüşe göre herkesin oyunun ne olabileceğini düşündüğü yerine önemli değildi. NFT token hype treninde bir bilet için gereken tek şey, büyük bir şeyin vaadidir ve van Blerk, Pixelmon’u Şubat darphanesine kadar tanıtmak için çalışırken bunu çok iyi biliyor gibiydi. Pixelmon NFT’leri piyasaya sürülmeye ayarlandığında, projenin Twitter sayfası 200.000’den fazla takipçi topladı.

Tüm Pixelmon NFT’leri, darphanenin piyasaya sürülmesinden sonraki bir saat içinde tükendi ve alıcıların büyük çoğunluğu, projenin FOMO’yu teşvik eden pazarlama çabalarının bir kanıtı olan Hollanda müzayedesinin başlangıç ​​fiyatı olan 3 Ethereum’u bayıldı. Ancak Pixelmon, göze batan kırmızı bayraklarını hype ile bu kadar uzun süre gizleyebildi. Coşkuya kapılmış olanlar, Pixelmon’un düşündükleri türden bir proje olmayabileceğini fark etmeye başladılar.

Pixelmon adının uzun süredir devam eden bir Minecraft modundan alınmış olması bir yana, proje geliştiricilerinin çoğu kimliklerini açıklamamıştı. Pixelmon yol haritasına ilişkin endişeler daha sonra su yüzüne çıkmaya başladı. Sahipleri başlangıçta 16 Şubat’ta yapılması planlanan sanatın ortaya çıkmasını beklerken, NFT token fiyatları ikincil piyasada yaklaşık 1 Ethereum’da indi.

Birkaç gecikmeden sonra, dünya nihayet geçen Cuma günü bir Pixelmon NFT tokeni’ni gördü ve holder’larının hayal kırıklığına uğradığını söylemek yılın en kifayetsiz ifadesi olabilir. Twitter’daki Pixelmon tanıtımlarında yer alan canlı, ustaca işlenmiş yaratıklar yerine, projenin web sitesindeki sanata hiç benzemeyen, tekrarlayan, düşük çaba gerektiren NFT token’lerle karşılandılar.

Pixelmon #2799/ KaynakPixelmon

Van Blerk 23 Aralık’ta Twitter’da “Pixelmon bir sonraki mavi çip. Bu finansal tavsiyedir. Kendi araştırmanızı yapmayın,” şeklinde şaka yollu bir paylaşım yaptı. O zamandan beri Pixelmon NFT’lerinin değerinin %88’in üzerine düştüğünü izleyenler için, van Blerk’in sözleri maalesef yeni bir samimiyet katmanı olarak kabul edilebilir.

NFT token projesinde ne ters gitti ve Pixelmon sert çöktü?

Hoşnutsuz Pixelmon holder’larının en büyük şikayeti NFT koleksiyonunun sanatı. Projenin tanıtım görüntüleri ile gerçekte teslim edilenler arasındaki fark şaşırtıcı. NFT’ler, koleksiyonda yer alan Pixelmon’ların çoğu arasında dikkate değer bir fark olmaksızın tekrarlayıcı. Birçoğu, karakter tasarımları ve sayısız işleme sorununu da dile getiriyor. Bazı NFT’ler, sanat eseri ortaya çıktığında yaratıkları yanlış yönde, kısmen toprağa gömülü veya hatta ekran resminde tamamen yokken gösteriliyor. Bu arada Pixelmon o zamandan beri işleme sorununu düzeltti.

Yanlış görüntülenen Pixelmon NFT (Kaynak: zachxbt)

Pixelmon’un kurucusu Martin van Blerk, Pixelmon açıklamasının ‘kabul edilemez’ olduğunu kabul etti ve önizlemelerin NFT’lerin oyunda nasıl görüneceğini (nihai olarak piyasaya sürüldükten sonra) yansıtmadığını açıkladı. Bununla birlikte, Pixelmon sanatıyla ilgili sorunlar, şüpheli kalitesinin çok ötesine geçiyor. Açıklamanın ardından, bir grup İnternet dedektifi, Pixelmon NFT’lerinin çoğunun önceden var olan kitaplıklardan birlik sanatına dayandığını keşfetti. Twitter’da NFTherder adı altında paylaşım yapan bir NFT meraklısına göre, van Blerk MeshTint Studio’dan stok modeller satın aldı ve tek tip piksel sanatı estetiğini elde etmek için bunları voksel varlıklarına dönüştürdü.

Van Blerk, yalnızca mevcut sanatı yeniden kaplamakla yetinmeyen, Upwork aracılığıyla diğer sanatçıları, sanatlarının bir NFT token projesinde kullanılacağını söylemeden işe aldı. Discord’da ‘Malbers Animations‘ adlı sanatçıya Pixelmon NFT koleksiyonunda kullanılmak üzere 3D ejderha modellerinin varyasyonlarını oluşturması için ödeme yapıldı. Sanatçılar, çalışmayı yalnızca Pixelmon sanatının ortaya çıkmasından bir gün önce bitirdiklerini kabul ettiler.

Pixelmon’un sanatına yönelik eleştirilere yanıt olarak van Blerk, projeyi saran korku, belirsizlik ve şüpheyi hafifletmek amacıyla Twitter’dan paylaşım yaptı ve Pixelmon ekibinin NFT’lerinin satışından elde edilen fonları en başından daha iyi modeller ve karakterler oluşturmak için kullanmayı planladığını iddia etti. van Blerk, “Onlar gerçek oyunda kullanmayı düşündüğümüz modeller değiller” dedi. Ayrıca, Pixelmon NFT’lerinden gelen sanatın, proje ek fon almadan önce yaratıldığını söyledi. Bununla birlikte, Malbers Animation’ın, ortaya çıkmadan bir gün önce NFT’ler için sanatın bir kısmını bitirmeyi kabul etmesi, van Blerk’in savunması konusunda şüphe uyandırıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir