Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.942
% 1.02
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.942
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Bu Metrik En Son Yükseldiğinde Bitcoin Fırladı! Tekrar Olacak mı?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), dar bir aralıkta işlem görmeye devam ettiği için, önceki düşük seviyelere yeniden dönebilir. Bitcoin Miami Konferansı 2022’nin başlaması, boğalara bir miktar destek sağlayabilir. Etkinlik genellikle BTC’nin fiyatı üzerinde doğrudan etkisi olan olumlu duyurularla doludur. Bununla birlikte, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin yeni zirvelere ulaşmasını engelleyen makro faktörler yeniden önem kazanıyor gibi görünüyor. coinmuhendisi.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi, FED, yüksek enflasyon devam ettikçe daha da agresif hale gelebilir.

Makro faktörler elverişsiz olsa da, Bitcoin fiyatında yeni bir ralli başlayabilir

Kısa vadede, Bitcoin’in daha fazla fiyat kaybı yaşamamak için günlük 44.000 doların üzerinde kalması gerekiyor. Bu nedenle, herhangi bir kısa vadeli satış baskısı, BTC fiyatının yeniden düşük seviyelere inmesine neden olabilir. Bloomberg Intelligence Kıdemli Emtia Stratejisti Mike McGlone, piyasadaki ivmeyi ölçmek için kullanılan BI trend metriğinin, uzun vadede bir satın alma sinyali verdiğini söyledi.

Grafikte görüldüğü gibi, sinyal son 7 yılda büyük toparlanmalarla devam etti. McGlone, BTC’nin daha yüksek seviyeleri geri kazanma potansiyeli hakkında şunları söyledi:

Son yedi yılda 30 sinyal oldu ve bunların yüzde 66’sı kar sağladı. Makro faktörler elverişsiz olmaya devam etse ve daha geniş model hala 30.000-70.000 dolar gibi geniş bir aralıkta olsa da, yaşanacak ralli, yüzde 65’lik Ağustos 2021 rallisindekinin bir benzeri olabilir.

Yükseliş trendindeki dolar, daha da fazla değer kazanma sinyali veriyor

ABD dolarındaki ralli, Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışma ve ABD’de artan enflasyonla, Bitcon fiyatının mevcut aşağı yönlü hareketini körüklüyor gibi görünüyor. Neredeyse bir yıldır yükseliş trendinde olan dolar, küresel piyasalardaki belirsizlik arttıkça ve yatırımcılar birikimlerini korumaya çalıştıkça, daha da fazla değer kazanma sinyali veriyor.

FTX Access, yaklaşan FED Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısıyla kripto piyasasının kısa vadeli bir engelle karşı karşıya olduğuna inanıyor. Bahsedildiği gibi, finans kurumu faiz oranlarını 25 baz puandan 50 baz puana yükselterek daha şahinleşebilir. FTX Access ayrıca, yatırımcılara FED bilançosunu izlemelerini tavsiye etti ve şunları söyledi:

Bu toplantının bir QT planı üzerinde anlaşmaya varmak için çok erken olması mümkün. Ancak enflasyonun ne kadar gerisinde kaldıkları göz önüne alındığında, FOMC yetkililerinin bize bilanço gevşemesinin geçen seferden daha hızlı olacağı konusunda rehberlik etmesi oldukça muhtemel görünüyor

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir