Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$62.253
% 0.31
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 62.253
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Bu Metaverse Coin İçin Facebook İddiası: Fiyat Fırladı!

Meta’nın Sandbox’ı satın alacağı etrafındaki haberler gözleri tekrar metaverse coin piyasasına çeviriyor. Bununla birlikte, bazı teknoloji devlerinin metaverse’e yatırım yapacağı haberleri, SAND ve MANA fiyatını çift haneli yükseltti. Görünüşe göre önümüzdeki günlerde benzer projelerde ani sıçramalar görebiliriz.

Teknoloji devlerinin duyurusu bu metaverse coin projelerini çift haneli yükseltti

Sandbox’ın, Meta ve Microsoft dahil olmak üzere teknoloji şirketlerinden yatırım alacağı haberleri fiyatı %25 civarında yükseltti. Ancak bunun ardından The Sandbox’ın COO’su Sebastien Borget, bu haberlerin doğru olmadığını söyledi. Coinmuhendisi.com olarak ayrıntıları bu makalede ele aldık. Şimdi, MANA’daki çift haneli sıçramanın ardından CEEK’de bugün %60 in üzerinde değer kazandı.

CEEK, müzisyenlerin müzikleri etrafında sanal dünyalar yaratmaları için tokenize edilmiş, AR/VR gözlükle oluşturmaya odaklanan bir şirkettir. Amazon ve Best Buy’da satılan 50.000’den fazla gözlükle CEEK, tüm kullanıcılarını “Entertainment Metaverse”e bağlamayı hedefliyor.

CEEK neden yükseliyor?

Bunun sebeplerinden biri Meta’nın metaverse projesini satın alacağına dair sosyal medyada dolaşan iddialar. Bu konuda, The Sandbox kurucusu Sebastien Borget, haberleri yalandı ve böyle bir şeyin olmayacağını söyledi. Borget’in Twitter’dan yaptığı açıklamalar, SAND fiyatının zirvede olduğu bir noktada geldi. Kurucu iddiaların doğru olmadığını söyledikten sonra, tüm gözler CEEK‘e çevrilmiş oldu. Buda CEEK fiyatının SAND ardından %60 yükselmesine neden oldu. CEEK şimdi, daha yüksek seviyeden gelen satışlarla hafif bir düzeltme görüyor.

Facebook, META olarak yeniden markalaştıktan sonra metaverse coin piyasasının gündeme gelmesine yardımcı oldu. Şirketin kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, Ekim ayında sözde metaverse üzerine bahse girdiğini duyurduğundan beri şirketini alt üst etti. Bu fikir altında, adı Meta olarak değiştirilen şirketi, insanları farklı yazılım ve donanım platformlarında paylaşılan sanal dünyalarla ve deneyimlerle tanıştırıyor.

Ekim ayında şirket, önümüzdeki beş yıl içinde Avrupa Birliği’nde 10.000 metaverse ile ilgili iş yaratacağını söyledi. Aynı ay, Zuckerberg, Facebook’un adını Meta olarak değiştirdiğini duyurdu. Bunun için milyarlarca dolar sözü verdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir