Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.571
% 1.97
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.571
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Bu Metaverse Coin Hacklendi: Coinler Çalındı, Çakıldı!

Harmony Blockchain’inin ağının arkasındaki ekip, Ethereum (ETH) ile çapraz zincir (cross chain) köprüsü olan Horizon’un yaklaşık 100 milyon dolar değerinde bir ETH hırsızlığına maruz kaldığını açıkladı. Bunun ardından metaverse coin fiyatı değer kaybetti. İşte detaylar…

Metaverse coin projesinde 100 milyon dolarlık hack

Hırsızlık, Harmony ekibi tarafından yayınlanan bir tweet dizisine göre Perşembe akşamı meydana geldi. Konuya bağlı bir adres, şu an itibariyle yaklaşık 98 milyon dolar değerinde 85.837.251 ETH’ye sahip. Ekip, bir mesajda, “Suçluyu belirlemek ve çalınan fonları geri almak için ulusal makamlar ve adli tıp uzmanlarıyla çalışmaya başladık” dedi. Ayrıca aşağıdakileri ekledi:

Ayrıca borsaları bilgilendirdik ve daha fazla işlemi önlemek için Horizon köprüsünü durdurduk. Soruşturmalar devam ederken ekip hazır. Bunu daha fazla araştırıp daha fazla bilgi edindikçe herkesi güncel tutacağız.

Harmony geliştiricileri ayrıca, Bitcoin köprüsünün etkilenmediğini ve ilgili varlıkların “merkezi olmayan kasalarda depolanan şu anda güvende olduğunu” söyledi. Gönderinin altında, cross chain köprüler hakkında eleştiriler havada uçuştu. Bu yılın başlarında, Axie Infinity’nin Ronin side-chain’ini Ethereum ağına bağlayan bir köprü saldırıya uğradı. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere 600 milyon dolardan fazla kripto kaybıyla sonuçlandı. Horizon köprüsü de buna benzer bir başka blockchain-Ethereum bağlantısı olarak karşımıza çıkıyor.

Harmony’nin fiyatı kayıp yaşadı

Token köprülerinin güvenlik açıkları, bir süredir kripto para birimi endüstrisinde konuşulan bir konu olmuştur. Ocak ayında Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, bir Reddit gönderisinde “temel güvenlik sınırlarına” sahip olduklarını belirtti. Token köprüleri, karmaşık teknolojileri nedeniyle genellikle hack’lerin kurbanı olur.

Şubat ayında kötü aktörler de Wormhole köprüsünü ele geçirerek 300 milyon dolardan fazla kripto para çaldı. Norveç merkezli Dune Analytics tarafından sağlanan verilere göre, yaklaşık 25.000 benzersiz mevduat sahibi ile çeşitli Ethereum köprülerinde kilitli toplam 11.7 milyar dolar değerinde toplam değer var. Yazım sırasında Harmony’nin ONE tokenı yüzde 10 oranında değer kaybetmiş görünüyor.

Piyasa değeri ile 123. en büyük kripto para birimi olan ONE, gün içerisinde 0.027 dolar seviyelerinden 0.023 dolara gerilemiş bulunuyor. Yazım sırasında değeri 0.02397 dolar seviyelerinde yer alıyor. Coin’in 7 günlük ve 14 günlük değer kaybı ise sırasıyla yüzde 4.9 ve yüzde 39.2 oranında. Bu yıl birçok kripto paranın değer kaybetmesiyle ONE’ın yıllık bazda yüzde 59.7 oranında düştüğünü görebiliyoruz. ONE, 26 Ekim 2021 tarihindeki 0.37 dolarlık rekorunun yüzde 93.7 kadar altında.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir