Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.383
% 3.73
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.383
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Bu Kripto Paraları İçeren Düzenlemeler Mart’ta Sunulabilir!

  • Stablecoin’lerin yani stabil kripto para birimlerinin ve rezervlerinin düzenlenmesiyle ilgili tasarılar bu ay Kongre’de sunulabilir.
  • Temsilci Josh Gottheimer, bu Şubat ayında benzer şekilde rezervleri düzenlemeyi amaçlayan tasarının daha önceki bir taslağını hazırladı.
  • Tasarının amacı, Başkanın Finansal Piyasalar Çalışma Grubu (PWG) ve geçmişteki Tether tartışmalarıyla ilgilidir.

Blockworks’ten gelen bir rapora göre, ABD’de stablecoin’leri düzenleyen bir yasa tasarısı bu ayın başlarında sunulabilir. Coinmühendisi.com olarak, detayları sizler için derledik, birlikte konuyu inceleyelim…

Stabil kripto para birimlerinin düzenlenmesiyle ilgili tasarılar bu ay sunulabilir!

Anonim bir kaynak, ABD stabil kripto para düzenleme tasarısının bu ayın sonuna kadar sunulabileceğini bildiriyor. ABD Temsilcisi Josh Gottheimer, Şubat ayında tasarının erken bir taslağını hazırladı. Bu taslak, bankalar ve diğer kurumlar tarafından çıkarılan istikrarlı kripto paralar için geçerli olacak “nitelikli” bir tanım önerdi.

Tasarının amacı, Başkan’ın Finansal Piyasalar Çalışma Grubu’ndan (PWG) stablecoin’ler hakkında bir raporla ilgili gibi görünüyor. Diğer şeylerin yanı sıra, bu çalışma grubu, stablecoin ihraççılarının, tıpkı bankaların şu anda düzenlendiği gibi, Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) tarafından düzenlenmesi gerektiğini öneriyor. Tasarılarda yer alan rehberlik konusunda bazı anlaşmazlıklar olduğu bildirilse de tasarıların içeriğinin genel olarak stablecoin rezervlerini ilgilendireceği söyleniyor

Bu düzenlemelerin amacı nedir?

Şu anda stabilcoinler, Amerika Birleşik Devletleri’nden çok az düzenleyici gözetime sahip herhangi bir kurum veya grup tarafından verilebilir. USDT stablecoini ihraç eden Tether, düzenleyiciler tarafından sert bir şekilde incelendi. Ekim 2021’de Tether, rezervlerini yanlış tanıttığı için CFTC tarafından para cezasına çarptırıldı. Tether ve kardeş şirketi Bitfinex, 2019 yılında New York Başsavcılığı tarafından eksik fonları kapattıkları iddiasıyla hedef alınmıştı.

Blockchain Derneği’nden Ron Hammond, yaklaşmakta olan yasa tasarısının, stablecoin ihraççılarının denetimini gerektirerek ve stablecoin rezervlerinde hangi varlıkların kullanılabileceğini açıklayarak muhtemelen “Tether gibi başka bir durumu önlemeyi” hedeflediğini söyledi. Tasarı ayrıca ABD hükümetinin başka yerlerinde bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) geliştirilmesinin önünü açabilir. Federal Rezerv Ocak ayında bir CBDC raporu yayınladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir