Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$62.405
% 3.78
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 62.405
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Bu Hafta Altın’ı Etkileyecek Gelişmeler ve Seviyeler Belli Oldu!

Altın fiyatı, ABD doları zayıflarken 1.850 doların üzerinde bir haftanın en yüksek seviyelerine çıktı. Tekrarlanan Fed konuşmaları, riske açık ruh hali, FOMC tutanakları öncesinde ABD doları üzerinde baskı oluşturuyor. Piyasa analisti Anil Panchal, altının ABD faizlerine tepki vermeye başladığını, ancak boğaların tereddütlü olduğunu söylüyor. Piyasa analisti Dhwani Mehta’ya göre ABD Hazine tahvillerinin pozitif getirileri, temkinli iyimserliğin ortasında altındaki yükselişi sınırlıyor.

“Sarı metal, son toparlanma hareketlerini uzatabilir”

Altın, Pazartesi günü sakin bir Asya seansı sırasında boğaların aşağı yönlü ABD dolarından ve daha güçlü bir ruh halinden faydalanmasıyla gün içi en yüksek seviyesine doğru teklifler alıyor. Bununla birlikte, değerli metal, Çin’deki iyimserliğin de desteğiyle karışık veriler ve 50 baz puanlık faiz artırımına ilişkin tekrarlayan konuşmalar arasında doların nefes almasıyla dört haftalık düşüş trendini kırarken, en geç iki yılın en düşük seviyesinden sıçradı.

Coinmuhendisi.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere Başkan Jerome Powell dahil olmak üzere çok sayıda Fed politika yapıcısı, önümüzdeki birkaç toplantıda Fed fon oranındaki 50 baz puanlık artışa ilişkin önceki tahminlerini savunurken 75 baz puanlık faiz artırımı çağrılarından kaçındı. Piyasa analisti Anil Panchal’a göre, aynı durum, karışık ABD verileri ve piyasadaki temkinli iyimserlik ile ABD doları üzerinde baskı oluşturuyor.

Şanghay’ın kademeli olarak açılması ve anakaradaki Covid vakalarındaki düşüşün yanı sıra virüs kaynaklı ölümler, Çin’in dünyanın en büyük altın tüketicilerinden biri olması nedeniyle altın alıcıları için iyimserliği destekliyor. Bununla birlikte, ABD Dolar Endeksi (DXY) Ocak ayından bu yana en büyük haftalık kaybını kaydetti. DXY’deki zayıflık, S&P 500 Vadeli İşlemlerinin %1,0’lik kazancını haklı çıkarıyor. DXY, basına zamanına kadar %2,81 civarına kadar yükselen son zamanların güçlü ABD Hazine faizlerini görmezden geliyor. Analist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Riskli ruh hali ve düşük ABD doları göz önüne alındığında, altın fiyatı son toparlanma hareketlerini uzatabilir. Bununla birlikte, en son Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) aylık PMI’ları ve Tutanakları net yön için çok önemli olacak.

Altın fiyatı teknik analizi

Piyasa analisti Anil Panchal’a göre, aylık düşen kanalın yukarı yönlü net kırılması, daha sıkı RSI’ya (14) katılarak altın alıcılarını bir haftalık yükselen kanal oluşumu içinde umutlu tutuyor. Analist, şu seviyelere dikkat çekiyor:

Bununla birlikte, 1.852 doları çevreleyen 100-SMA seviyesi ve hemen ardından belirtilen haftalık kanalın 1.860 dolara yakın üst çizgisi, kısa vadeli altının yükselişini kısıtlıyor. Aksine, geri çekilme hareketlerinin, söz konusu kanalın basın saatine kadar 1.825 dolarlık destek hattının ötesine geçmesi zor görünüyor.

Altın fiyatı dört saatlik grafik

“DXY ile ters korelasyon yukarı yönlü hareketi sınırlayabilir”

Altın fiyatı yeni bir haftaya sağ temelden başlıyor ve kayda değer ABD doları arzı ile önceki haftanın toparlanma ivmesini genişletiyor. Dolar, temkinli iyimserliğe rağmen aşağı yönlü düzeltmeye devam ediyor ve altını 1.850 doların üzerinde haftalık taze zirvelere taşıyor. Piyasa analisti Dhwani Mehta’ya göre, altın ve ABD Hazine faizleri arasındaki ters ilişki tekrar devreye girmiş olsa da, yukarı yönlü hareketi sınırlayabilir.

Hazine faizleri, Çarşamba günkü FOMC Tutanakları’na doğru ilerlerken şahin Fed görünümü üzerinde yükseliyor. Büyüme ve enflasyon korkuları piyasanın risk algısını etkilemeye devam ediyor ve nihayetinde dolar ve altın trade’ini etkiliyor.

Altın fiyatı için izlenmesi gereken önemli seviyeler

Analistin kullandığı Technical Confluences Detector, altın fiyatının, Bollinger Band bir günlük orta pivot noktası, bir günlük R2 ve önceki en yüksek dört saatlik yakınsama olan 1.859 dolarda güçlü bir engelle karşılaşarak toparlanma ivmesini durdurduğunu gösteriyor. Analist, ikincisinin üzerindeki kabulün, bir haftalık R1 pivot noktasına doğru ek yukarı yönlü 1.870 dolardan serbest bırakacağını belirtiyor.

Analiste göre, önceki ayın en düşük seviyesi olan 1.872 dolar, yenilenen yukarı yönlü hareketin devam etmesi durumunda altın boğaları için geçilecek seviye olacak. Analist, aşağı yönde, bir aylık S1 pivot noktasında 1.848 dolarda güçlü destek göründüğünü, bunun altında 1.843 doların test edileceğini belirtiyor.

Bu talep alanının, bir günlük Fibonacci %38,2, dört saatlik SMA10 ve önceki en düşük dört saatlik oranın kesiştiği nokta olduğunu kaydeden analist, bir günlük Fibonacci %61,8 ile bir günlük SMA200’ün 1.838 dolardan kesişimin devreye gireceğini ifade ediyor. Analiste göre, altın boğalar için son savunma hattı, bir haftalık Fibonacci %23,6’sının bir gün SMA10 ve önceki günün en düşük seviyesi ile çakıştığı 1.834 dolar civarında görülüyor.

Technical Confluences Detector

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir