Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.787
% 2.01
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.787
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Bu Hafta 9 Gelişmeye Odaklanın: Bitcoin Fiyatını Etkileyecek!

Bitcoin (BTC), haftalık kapanışın boğaların umudunu artırması ve birkaç haftalık olumsuzluğu ortadan kaldırmasıyla bu hafta mücadele havasında. Peki, fiyatlar daha yükseğe çıkabilir mi? Fiyatları neler etkileyebilir? coinmuhendisi.com olarak, bu hafta Bitcoin’i ve genel olarak kripto para piyasasını etkileyebilecek başlıkları derledik. İşte detaylar…

Bitcoin, büyük çöküşü atlatmış görünüyor

Bitcoin hafta sonu boyunca 40.000 dolara destek olarak tutuldu. Analistler, ileriye dönük daha uzun vadeli bir temel olarak 41.000 doların oluşturulmasını istiyordu. Trader ve analist Pentoshi Pazar günü, “İşleri şöyle görüyorum. BTC 39 bini tuttuğu sürece (önceden belirtildiği gibi), yıllık açılış gelecek,” ifadelerini kullandı. Ancak altcoin’lerin yüzde 80’inin BTC performansının geride kalacağını, yüzde 20’sinin takip edeceğini düşünüyor. 2022 için yıllık açılış, 46.200 dolar civarında. Diğer analist ve trader Credible Crypto, son eylemin, Bitcoin’in birkaç yıl öncesine uzanan bir dizi dürtü hareketinde beşincisine başladığına dair kanıt sağlayabileceğine inanıyor.

ABD’de Ocak ayı TÜFE verileri açıklanacak

Hisse senetleri geçen hafta Bitcoin’in 30.000-40.000 dolarlık koridordan çıkışı için sıçrama tahtası oluşturdu. Büyük teknolojiler arasında hikaye, Amazon’un kazançlarından ve Meta’nın kayıplarından biriydi ve Bitcoin’in nihayetinde kendi avantajına kullandığı ilginç bir ikilem sağlıyordu. Petrol kendi kazanımlarını sürdürdüğü ve enflasyonist anlatı onunla birlikte yükseldiği için hisse senetleri yalnız değil. Tecrübeli trader Peter Brandt Pazartesi günü ABD tahvillerine bakarak “Enflasyon Fed’i mahvedecek. Enflasyon GERÇEK” dedi.

Enflasyonun geçen yüzyıldaki olaylarla karşılaştırıldığında son derece mütevazı kaldığını, ancak daha tırmanmak için uzun bir yol olabileceğini de sözlerine ekledi. Bu arada veriler, Bitcoin’in Nasdaq korelasyonunun yavaş yavaş azaldığını gösteriyor. Perşembe günü, rakamların tahminin dışında kalması durumunda enflasyon için daha fazla ters rüzgar sağlayabilecek Ocak ayı tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verileri TSİ 16:30 civarında açıklanacak. Beklentiler aylık olarak yüzde 0.5, yıllık olarak ise yüzde 7.3 olarak açıklandı.

Stablecoin’lere yönelik rapor yayınlanacak

Temsilciler Meclisi Komitesi, yarın Türkiye saati ile 18:00’de dijital varlıklara yönelik bir toplantı yapacak. Finansal Piyasalar Çalışma Grubu, toplantıda belirli bir fiat para birimine 1:1 oranda sabitlenmiş olan ve ABD’deki düzenleyicileri endişelendiren stablecoin’lere yönelik rapor sunacak.

Dolar düşmeye devam edecek mi?

Bir yıldan fazla bir süredir ilk kez 97’yi geçtikten sonra DXY, sağlam bir dirençle karşılaştı ve şimdi tekrar 95.6’nın altına düştü. Ocak ayının ortasında kısa bir düşüşle bu, Kasım ortasından bu yana en düşük seviyesini temsil ediyor. Mevcut düzeni analiz eden trader Bob Loukas şüpheciydi. USD’deki hareketlerin tuzak olabileceğini belirtti. Bitcoin geleneksel olarak DXY ile ters orantılıdır ve yukarı yönlü herhangi bir keskin dönüş, fiyat gücünü kolayca zayıflatabilir.

Analist Michaël van de Poppe de benzer şekilde, “Yalan söylemeyeceğim, ancak DXY daha ağır bir düzeltme yapmak istiyor gibi görünüyor,” ifadelerini kullandı. Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz artırımlarını ertelemesinin dolar üzerinde daha fazla baskı oluşturduğuna dikkat çekti. Analiste göre DXY daha fazla zayıflık gösteriyorsa, bu durum Bitcoin ve riskli varlıklar için iyi bir sinyal olur.

Kısa vadeli Bitcoin yatırımcıları kâr elde etmeye başlıyor

On-chain analiz hesabı Root tarafından belirtildiği gibi, BTC arzının kısa vadeli sahipleri tarafından kontrol edilen kısmı, makro fiyat düşüşleriyle örtüşen seviyelere düştükten sonra yukarı doğru hareket etmeye başlıyor. Root Pazartesi günü, “Muhtemelen makro dip geldi” yorumunu yaptı. Bu arada, kısa vadeli sahipler için harcanan çıktı kâr oranı (SOPR), bu hafta sonu Noel’den bu yana ilk kez 1 işaretinin üzerine sıçradı. Aşağıdan 1’e yükselen değerler, kısa vadeli sahiplerin ortalama olarak zarardan ziyade kârla satmaya başladığını gösteriyor.

Kripto paralara yönelik bir toplantı daha: Uzmanlar katılıyor

Çarşamba günü, Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) Başkanı’nın ve ünlü kripto türev platformu FTX’in CEO’su Sam Bankman Fried’ın katılacağı bir toplantı olacak. Bu toplantıda da dijital varlıkların riskleri, regülasyonu ve yenilikleri konuşulacak. Beklentiler, CFTC Başkanı Rostin Behnam’in kripto para regülasyonuna yönelik yetkisini artırmayı istemesi yönünde.

Bitcoin ve altcoin piyasasına yönelik duyarlılık “korku”dan kurtuluyor mu?

Geçen ayın çoğunu “aşırı korku” bölgesinde geçiren Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi, şimdi “korkudan” tamamen kurtulmanın eşiğinde. Endeksin Kasım rekor seviyelerinden bu yana ilk kez “tarafsız” bölgeye kaymaya başladığının işaretlerini veriyor. Bir hafta önce, Endeks 20/100’de duruyordu, mevcut seviyeler ise 45/100’e yükseldi.

Disney, kazanç raporunu açıklayacak, Bloomberg panel düzenliyor

Dünyaca ünlü şirket Disney’nin Bitcoin ile pek bir alakası olmasa da kazanç raporunda son zamanların popüler konusu metaverse’e yönelik yaptığı/yapacağı hamleleri açıklaması bekleniyor. Bu durumun kripto para alanındaki metaverse coin’leri nasıl etkileyeceği merak konusu. Bunun dışında finansal açıdan önde gelen kurumlardan biri olan Bloomberg, Cuma günü kripto paralar ve NFT’lere yönelik konuların da konuşulacağı çeşitli paneller düzenleyecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir