Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.152
% 3.87
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.152
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Bu Haber, Bitcoin Fiyatına Pik Yaptırdı! İşte Olanlar…

Bitcoin fiyatı 1.000 dolardan fazla yükselerek, önemli bir psikolojik direnç seviyesi olan 40.000 dolara yaklaşıyor. Putin’in Ukrayna ile görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini açıklamasının ardından son bir saatte %2,2’nin üzerinde yükseldi.

Rusya-Ukrayna savaş diyaloğunda ‘olumlu değişimler’, Bitcoin fiyatına pik yaptırdı

TradingView’den alınan verilere göre, Bitcoin fiyatı Cuma günü 40.000 doların altında konsolide edilmeden önce kısa sürede 1.400 dolar yükseldi. Bu fiyat hareketi, gün içi en düşük seviye 38,347.43 dolardan %1,5’lik yükselişle gerçekleşti. Olumlu atmosfer, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Belaruslu mevkidaşı Aleksandr Lukashenko ile yaptığı görüşmede Ukrayna dinamiğinde “iyi gelişmeler” olduğunu açıklamasından kaynaklanıyor. Rusya’nın Interfax haber ajansına atıfta bulunan CNBC, Putin’in şunları söylediğini aktardı:

Tarafımızdan müzakerecilerin bana bildirdiği gibi bazı olumlu gelişmeler var.

Bununla birlikte, Rus birliklerinin sözde Kiev yakınlarında yeniden toplandığını ve bazılarının başkenti bastırmak için potansiyel bir baskı öngördüğünü de belirtmekte fayda var.

Putin’in ardından Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky bir açıklama yaptı. Daha önce müzakere için Putin’e başvurmuş olan Zelenski, savaşın dönem noktasına geldiğini söyledi:

Ukrayna’daki savaş önemli bir kırılma noktasına geldi. Kazanmak için sabır ve zaman gerekiyor. Avrupa Birliği’nin daha sert ve güçlü adımlar atmasını bekliyoruz. Rusya, Ukrayna’ya Suriyeli paralı askerleri getirmeye başladı.

Askeri çatışmalardaki tırmanmaları “sevmediği” zaten bilinen Bitcoin, Avrupa ve Amerika finans piyasalarıyla birlikte hızla toparlandı. Almanya’da DAX haberler üzerine %2.6 yükselirken, S&P 500 vadeli işlemleri Wall Street’teki açılış zili öncesinde %1.1 yükseldi. Yazım sırasında, boğalar 40.000 dolarlık direnci güçlü bir şekilde kırmaya çalışırken BTC/USD volatilitesi devam ediyor.

BTC short pozisyonları patlamaya yaşıyor

Bununla birlikte, daha önce, büyük borsalardan Bitfinex’te hızla yükselen short pozisyonlarını izleyenlerden uyarılar gelmişti:

Bitcoin Bitfinex short’larında patlayıcı büyüme, söylemekten nefret ediyorum, kapitülasyon geliyor

Yazım sırasında, short pozisyonlar, hem günlük hem de daha kısa zaman dilimlerinde görülen ve Temmuz 2021‘den bu yana en yüksek noktasında hala tırmanıyorlardı.

Coinglass tarafından elde edilen verilere göre, 40.200 dolarlık yerel zirvelere yapılan baskı, türev platformlarında ılımlı bir short pozisyon tasfiyesine neden oldu.

Son olarak, tanınan bir kripto yorumcusu ve analisti Adam Cochran, çelişkili sinyaller hakkında şunları ifade etti:

Piyasalar o kadar zayıf ve rahatlamak için o kadar çaresiz ki, Rusya-Ukrayna ihtilafında belirsiz olumlu haberlere doğru ilerliyoruz ve her iki taraf da kötüleşen açıklamalar ve artan eylemler yayınlıyor.

Coinmühendisi.com olarak aktardığımız yakın tarihli bir Bloomberg raporu, Rusya işgalinin Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) fiyatlarını yükseltebileceğini öne sürmüştü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir