Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.891
% 1.29
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.891
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Bu Gelişmeyle Bitcoin, SHIB, DOGE ve Cardano Sert Düştü!

SHIB, DOGE ve Cardano, on-chain verileri genel satın alma faaliyetinin pozitif kaldığını göstermesine rağmen bugün beklenmedik bir şekilde sert düştü.

Bitcoin, SHIB, DOGE ve Cardano neden düşüyor?

Düşüş, Fed’in şahin yorumlarının yol açtığı küresel bir satışın ortasında geldi. Fed Başkanı Lael Brainard, enflasyonu kontrol altına almanın “önemli” olduğunu söyledi ve Mayıs ayında merkez bankasının bilançosunu kırpacağını ima etti. Yatırımcılar kısıtlayıcı bir ortamın ekonomik bir gerilemeye yol açabileceğinden korktukları için bu, piyasada satış baskısını tetikledi. Özetle, doğrudan Bitcoin’e yansıyan bu zayıflık, son 24 saat içinde Ethereum’da (ETH) %5, Shiba Inu (SHIB) %3,85, Cardano (ADA) %7,21 ve Dogecoin (DOGE) %2,55 olmak üzere belirgin geri çekilmelere yol açtı. Dogecoin etrafındaki hype hızla sönerken son günlerinde değer kaybı çift haneye ulaştı…

coinmuhendisi.com olarak haberlerinde yer verdiğimiz üzere, Elon Musk’ın Twitter hisselerinin %9,5’ini satın almasının ve platformda Dogecoin uygulamasına ilişkin söylentilerin ardından, lider meme coin’in fiyatı birkaç saat içinde %21 arttı, ancak şimdiden değerinin büyük bir bölümünü kaybetti. Dogecoin’e özel çift haneli değer kaybının nedenleri, analist Arman Shirinyan’e göre 3 maddede incelenebilir:

Dogecoin neden düşüyor?

Dogecoin’in bu kadar hızlı bir şekilde geri çekilmesinin arkasındaki ilk potansiyel neden, yatırımcıların, Doge hakkında haberler ortaya çıktığında satın almanız ve halka açık alana yükselen yükseliş haberlerinden sonra satmanız gerektiğini söyleyen genel inancına bağlanabilir.

Teknik fiyat hareketleri, DOGE’nin olumsuz fiyat performansına bağlanabilecek bir diğer faktör. 200 günlük üstel hareketli ortalama Dogecoin’in kritik direnci. DOGE, son 124 gün boyunca hareketli ortalamanın altında hareket etti ve ilk denemede kıramadı. Ayrıca, on beş aydır uzun vadeli yatırımcılar düşüş trendini tecrübe ediyor ve Aralık ayında yerel zirveye ulaştığından beri %50 zarar ettiler. Meme coin olumlu sonuçlar veremediğinden, bazı yatırımcılar, ATH’ye yakın pozisyonlar açtıktan sonra fiyat artışları kayıplarının bir kısmını karşıladığında varlıklarını satmayı tercih ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Altcoin’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir