Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$61.812
% 0.38
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.812
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Bu DeFi Altcoin’ine Hack Saldırısı: Fiyat Sert Düştü!

DeFi altcoin projelerini hedef alan en son hack, bu sabah erken saatlerde gerçekleşen ve 13.4 milyon dolar kayıpla sonuçlanan DEUS Finance (DEUS) oldu.

DeFi yatırımcıları milyon dolarlık hack haberiyle uyandı

DEUS Finance DAO protokolü, önemli bir saldırı tarafından hedef alınan en son DeFi altcoin projesi. Saldırı, Ethereum, Fantom, BNB Chain ve bir dizi başka birinci katman ağında çalışan multi chain DeFi projesini hedeflemek için bir flash loan açığı yoluyla gerçekleşti. Sorun bu sabah erken saatlerde tespit edildi. Her şeye rağmen ekip fonların güvende olduğunu söylüyor:

Geliştirme ekibi DEI durumu üzerinde çalışıyor. 1-) Kullanıcı fonları güvenlidir. Hiçbir kullanıcı tasfiye edilmedi. 2-) DEI kredileri geçici olarak durduruldu. 3-) DEI sabitleyici geri yüklendi.

 

Saldırının açığa çıkmasıyla DEUS Finance (DEUS) fiyatı kısa sürede %15’den fazla değer kaybetti. 500 dolardan gelen alıcıların ardından 550 dolar civarında işlem görüyor.

On-chain veriler, bir saldırganın Fantom’daki DEUS likidite havuzunu hedeflemek için flaş loan kullandığını gösteriyor. Ethereum DeFi projesi Aave tarafından öncülük edilen “flaş krediler”, DeFi kullanıcılarının krediyi ödünç aldıkları işlemde geri ödedikleri sürece herhangi bir teminat sağlamak zorunda kalmadan sonsuz miktarda borç almalarına olanak tanır. DeFi inovasyonunun bir örneği olarak, flash krediler, birkaç milyon dolarlık hack’e büyük katılımları nedeniyle çekişmeli olmuştur.

DEUS Finance saldırısı, bir dizi DeFi altcoin hack’ini takiben geliyor

Hack saldırısının otopsisini Twitter’da paylaşan Blockchain güvenlik şirketi PeckShield’e göre, hacker krediyi kullanarak DEUS’un DEI stablecoin’inin değerini hileli bir şekilde artırmak için fiyatlandırma oracle kodunu manipüle etti. Daha sonra, daha fazla fon ödünç almak için DEI’yi teminat olarak kulandı ve USDC kullanarak bir takas işlemi tamamladı. Flaş krediyi ödedikten sonra geriye kalan miktar 13.4 milyon dolar civarındaydı.

Flash kredi saldırısının başarılı bir şekilde yürütülmesinin ardından bilgisayar korsanı, gelirleri Fantom’dan Ethereum’a aktardı ve varlıkları “temiz” bir adrese boşaltmak için genellikle DeFi saldırılarında kullanılan Ethereum tabanlı bir gizlilik koruma mekanizması olan Tornado Cash’i kullandı.

DEUS’un DEI kredisinin durdurulduğunu belirten açıklamasına göre, kullanıcıların parası güvende. Ayrıca daha sonra daha fazla bilgi sağlayacağını söyledi. Sadece geçen ay 3 milyon dolarlık bir flaş kredi istismarından muzdarip olduktan sonra, yapması gereken bazı açıklamalar olacak. Coinmuhendisi.com olarak ayrıntıları aktarıyor olacağız…

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir