Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.606
% 1.11
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.606
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Bu Bitcoin Seviyelerine Dikkat: Balinaların BTC’leri Burada!

Veriler, Bitcoin (BTC) boğalarının geçtiğimiz gün 42.000 doların üzerine çıkma girişiminin ayılar tarafından net bir şekilde reddedildiğini ve fiyat 41.000 doların üzerine çıkmadan önce 40.825 dolara geri çekildiğini gösteriyor. Yazım sırasında BTC, 42.067 dolardan el değiştiriyor. Peki, analistlerin gözlediği seviyeler hangileri? İşte detaylar…

Balinalara yönelik veriler neler gösteriyor?

On chain veri firması Whalemap’e göre, 40.000 dolarlık fiyat seviyesinin yakınında önemli miktarda hacim var. Whalemap’e göre  “Balina varlıklarının büyük ölçüde önemli bir kısmı şu anda 38.000 ila 42.000 dolar arasında bulunuyor. Bu nokta, Bitcoin için hayati alan. Üstüne çıkılırsa: Boğa. Altına inilirse: Düşüş,” ifadelerini kullandı. Whalemap tarafından yapılan gözleme benzer şekilde Glassnode analistleri, “mevcut piyasa konsolidasyonunun birincil fiyat aralığı olan 38.000 ila 45.000 dolar arasında büyük miktarda coin arzının yeniden biriktiğini” belirtti.

Veriler, 155 günlük bir elde tutma eşiği ile belirlenen uzun vadeli sahipler (LTH) ve kısa vadeli sahipleri (STH) arasında bölündüğünde, 50.000 ila 60.000 dolar arasında satın alan STH’lerden sadece birkaçı hala elinde coin tutuyor. Bu nedelne Glassnode’a göre çoğu büyük alıcının çoğunlukla kapitüle olduğunu gösteriyor.

Bitcoin yatırımcıları ayı trendine mi yakalandı?

Glassnode’a göre, mevcut STH talebinin büyük bir yüzdesi “38.000 ila 50.000 dolar arasında kümeleniyor ve bu da yatırımcıların bu fiyat aralığında değer görmeye devam ettiğini doğruluyor.” LTH’ler tarafından tutulan Bitcoin’in yüzde 15,2’sinin şu anda kayıpta olması, Glassnode’a göre, çok sayıda LTH’nin en son piyasa düzeltmesi tarafından kapitülasyondan önce gelen kademeli ayı trendine yakalandığını gösteriyor.

Glassnode, piyasadaki mevcut zayıflıkların bazılarının, daha fazla kapitülasyon korkusundan kaynaklanabileceğini ve bunun da traderların böyle bir olay gerçekleşene kadar kenarda beklemesine neden olabileceğini öne sürdü. Glassnode, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Ancak yüzeyin altında, pazarın büyük bir kısmı istatistiksel olarak anlamlı bir şekilde zaten teslim olmuş gibi görünüyor ve 35.000 ila 42.000 dolar aralığındaki esnek bir talep akışı bu satış tarafını sessizce tamamen emdi.

Bitcoin 41.300 dolar seviyesini tutmalı

Twitter kullanıcısı “Abnessa”, 4 saatlik grafikte potansiyel bir ters baş ve omuz modelini tamamlamak için Bitcoin fiyatının 41.300 doların üzerine çıkması gerektiğini söyledi. Abnessa’ya göre, Bitcoin şu anda “başarısız destek/direnç (S/R) dönüşünden sonra bu seviyeyi geri almaya çalışıyor.” Yükseliş durumunu oluşturmak için Bitcoin’in “mevcut azalan trend çizgisinin S/R’sini başarılı bir şekilde çevirmesi” ve “yeşil boyun çizgisine kadar desteği geri alması”, böylece ters baş ve omuz formasyonunu tamamlaması gerekiyor.

Düşüş durumuna gelince, 41.300 dolarlık başarısız bir yeniden test, “ayı bayrağının altında bir kırılma” ile sonuçlanacak ve “aynı zamanda S/R değişimi ile yükselen kama direncinin destek olarak artması anlamına gelecektir.” Eğer bu gerçekleşirse, Abnessa “minimum 35.000 dolarlık bir düşüş hedefi” görüyor. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere mevcut durumda kripto para piyasasının toplam değeri 2 trilyon doların biraz üzerinde.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir