Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.615
% 0.80
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.615
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Bu Bitcoin Borsası Dolandırdı: 2 Mağdur Polis İntihar Etti!

Ankara’da savcılığa başvuran 50 kişilik bir grup, Bitcoin borsası “Smart Trade Coin” tarafından dolandırıldıklarını iddia etti. Habere göre müşteri ve fon toplamak için borsasının sunumlarını FIFA kokartlı bir hakem gerçekleştiriyor. İşte ayrıntılar…

Bitcoin borsası 2 milyon dolarlık mağduriyete yol açtı

Ankara Adliyesi önünde toplanan 50 kişilik grup, “Smart Trade Coin” borsası ve bağlantılı 25 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Kripto para mağdurlarının avukatı Yağız Kaya, borsasının bir sadet zinciri oluşturarak 50 binin üzerindeki kişiden fon topladığını ve farklı illerden 30’a yakın suç duyurusu bulunduğunu söylüyor. Avukat Kaya, kredi çekerek veya ev, arabalarını satarak yatırım yapan mağdurların şikayetlerine yönelik henüz bir işlem başlatılmadığını da belirtiyor.

Kaya’nın paylaştıklarına göre Türkiye’de 50.000’den fazla kullanıcıya ulaşan Bitcoin borsası 2 milyar doların üzerinde fon topladı. Bir saadet zinciri şeklinde düzenlenen operasyonda, 2 mağdur polisin intihar ettiği de paylaşılıyor. Avukat Yağız Kaya, borsaya üye olmadan önce “vatandaşlara bin dolar karşılığında kripto yazılım botu satıldığını” ve bu bottan %30 kar vaat edildiğini söylüyor. Türkiye’de daha önce kripto para borsalarının milyon dolarla kaçtığı görüldü. Avukat olayın üzerinden 6 ay geçmesine rağmen henüz somut bir adım atılmadığını beliriyor. Bu yüzden 2 polisin intihar ettiği de Avukat Yağız Kaya’nın verdiği ayrıntılar arasında.

FIFA kokartlı hakem sunum yaptı

Borsasının sunumlarını FIFA kokartlı bir gerçekleştiriyor. İki mağdurun ifadelerine göre başta şüpheyle yaklaşsalar da, sunumdan etkilendiklerini ve hakeme güvendiklerini söylüyorlar. 2 milyon doları aşan mağduriyetin altında 50 bin doları aşan bireysel kayıplarda mevcut. Son gelişmelere yaklaşık aydır süren şikayetlerin ardından savcılık olay üzerinde yoğunlaşacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir