Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.954
% 4.25
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.954
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Bu Altcoin’lerin Kurumsal Taleple Patlaması Bekleniyor!

Yakın tarihli bir kripto rallisi, büyük ölçüde altcoin’lerin işine gelirken çoğu altcoin, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH)’u geride bıraktı. Bazı kripto piyasa uzmanlarına göre rallinin arkasındaki kilit faktör olan kurumsal satın alma, önümüzdeki haftalarda balona dönüşebilir.

CME, altcoin projelerine daha fazla odaklanacak

Borsa operatörü CME Group, kripto piyasasındaki 11 token için endeksler ve fiyat göstergeleri başlattığını söyledikten sonra cuma günü önde gelen altcoin’ler yükseldi. Bununla birlikte bazı piyasa uzmanları, planlanan endekslerin, altcoin projelerine odaklanan daha fazla finansal enstrüman yaratılmasını sağlamasının muhtemel olduğunu ifade ediyor. Ayrıca bunun token’lara sermaye girişlerini artırması bekleniyor.

Solana (SOL), Cardano (ADA), Polygon (MATIC) ve Uniswap (UNI) gibi önde gelen altcoin’leri içeren 11 token’ın çoğu gün içinde yüzde 0,1 ila yüzde 3 arasında yükseldi. SOL, CME tarafından desteklenen 11 altcoin arasında yaklaşık yüzde 2,8 artışla en iyi performansı gösteren oldu. Kazançlar, token’ın Terra (LUNA) tarafından kısa bir süre tahttan indirildikten sonra altıncı en büyük kripto para birimi olarak yerini geri almasına yardımcı oldu.

Kurumsal talep sürekli artıyor

Bitcoin Cash (BCH) ise emsallerinin gerisinde kalarak gün içi negatif işlem gördü. CME, altcoin endekslerine açık ara en büyük giriş yapan şirket olarak nitelendiriliyor. Kripto piyasası, aksi takdirde nispeten daha küçük kripto borsaları veya varlık yöneticileri tarafından domine edilebilirdi. Bu nedenle, hareketin altcoin’lere dayalı bir dizi yeni türev sürmesi bekleniyor. CME’nin Bitcoin vadeli işlem endeksi, ABD’de bulunan ilk BTC ETF’si olarak biliniyor.

Yatırım kurumları tarafından yapılan ticaret, bir token’ın fiyatının nasıl performans gösterdiği konusunda önemli bir faktör haline geldi. Eğilim, bir sermaye akışının Bitcoin’in fiyatının bir yılda yüzde 1000’den fazla arttığını gördüğü 2020’nin sonlarından bu yana gözlemlenebilir. Ancak Bitcoin’e yapılan yatırımın yavaş yavaş daha doygun hale gelmesiyle, altcoin projeleri daha iyi getiriler sunuyor. Coinmuhendisi.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere, varlık yöneticisi CoinShares’in yakın tarihli bir raporu, kripto varlıklarının bu yıl 13 haftanın sekizinde sermaye girişi gördüğünü gösterdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir