Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.152
% 1.22
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.152
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Bu Altcoin’in Geliştiricileri Kaçtı: Fiyat Sıfıra Gidiyor!

Kripto para piyasasından yeni bir dolandırıcılık haberi daha geldi. Son günlerde konuşulan maymun çiçeği virüsünden ilhamla oluşturulan altcoin projesi MonkeyPoxInu geliştiricilerinin lansmandan 3 gün sonra 400 milyon dolarla ortadan kaybolduğu iddia ediliyor. Haberin ardında altcoin fiyatı çöktü.

Altcoin projesinin geliştiricileri paraları alıp kaçtı!

Adını yakın zamanda MonkeyPox virüsünün yeniden canlanmasından alan MonkeyPoxlnu (MPOX) kripto parası 21 Mayıs’ta piyasaya sürüldü ve üç gün sonra 23 Mayıs’ta değerinin %99’unu kaybetti.

CryptoWhale tarafından paylaşılan bir tweet’e göre, geliştiricilerinin bir (exit scam) çıkış dolandırıcılığı yaptığı ve 400 milyon dolardan fazla bir parayla ortadan kaybolduğu iddiasıyla MPOX’un değeri çakıldı.

MPOX, yeni bir token olduğu için CoinMarketCap veya CoinGecko gibi önde gelen kripto veri web sitelerinde listelenmedi. BEP-20 tipi bir token ve yalnızca PancakeSwap’ta bu adres altında listelenmiş durumda: “0xE0934870Bcb3EF47c9Ff61BDa47CBdA74F1D0DC3”

Gerçekten de 400 milyon dolar mı gitti?

Bazı topluluk üyeleri, geliştiricilerin çaldığı iddia edilen miktarı sorguluyor. Tartışmalarda bilinmeyen, üç günlük bir altcoin için 400 milyon doların çok fazla bir yatırım olduğu sonucuna vardılar.

Financial Times da aynı soruyu gündeme getirdi. Dün yayınladıkları bir makaleye göre, MonkeyPoxInu’nun Telegram kanalında 13 hodlers ve 90 abonesi vardı. Makalede şu hususlara değiniliyor:

Geliştiricilerin, önce bu seviyeye kadar kara para aklamak dışında herhangi bir yolla 400 milyon dolardan fazla para kazandığına inanmak saçma olur.

Yazma sırasında, geliştirici ekibi tarafından çalındığı iddia edilen miktar hakkında hala bir güncelleme yok.

Yorumlar, altcoin projesinin SQUID’e benzediği yönünde

Yorum yapan Tweetlere dayanarak, topluluk çıkış dolandırıcılığını bekliyordu. Birçokları için MPOX, geliştiricilerin toplanan parayla ortadan kaybolmadan önce coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz bir konunun popülaritesinden yararlandığı Squid Game Token (SQUID) dolandırıcılığına benziyor. Birçoğu, görünen sonucun bir halı çekme (rug pull) dolandırıcılığı olduğunu ima ederek haberlerle dalga geçti.

Başka bir kullanıcı alaycı bir şekilde PonziCoin örneğini verdi ve bazı insanların asla öğrenmediğini ima etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Altcoin’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir