Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.707
% 5.28
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.707
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Bu Altcoin’e Dikkat: NFT Piyasasında Liderliğe Çıkıyor!

Akıllı sözleşmelere yardımcı olan popüler açık kaynaklı Blockchain Solana, geçtiğimiz aylarda kayda değer bir piyasa performansı kaydetti. Kripto para analitik platformu Messari’den alınan verilere göre, Solana’nın NFT satış hacmi, çeyrek sonunda ikinci en büyük protokol olmasına neden olurken, lider altcoin Ethereum ilk sırada yer aldı.

Solana’nın NFT piyasa performansı

Çeyreğin kapanışında ortaya çıkan ağ kullanımı ve altyapısında kaydedilen oynaklığa rağmen, ilk çeyrek akıllı sözleşme platformunun yeni UF’leri memnuniyetle karşıladı. Satış hacmi bir milyara ulaştığı için NFT piyasası yükselişle tepki verdi.

Uzmanlara göre ağın, Phantom mobil cüzdan ile kullanıcı deneyiminin yükseltilmesi gibi farklı DeFi uygulamaları arasında TLV’nin çeşitlendirilmesi ve ağ içinde, DeFi alanı dışında farklı uygulamaların başlatılması, Solana’nın büyümesinde büyük rol oynadı.

Bununla birlikte, ağ arızası bir kez daha ortaya çıktığından, ağ bazı geri dönüşler de gördü. Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere 2 Mayıs’ta, ağ 8 saat süreyle kapatıldı ve yalnızca ağ doğrulayıcıları bir kümeyi yeniden başlattıktan sonra yayına geçebildi. Bu, ciddi ağ tıkanıklığına kadar izlenen diğer birkaç vakadan biri.

Solana’nın ağ performansı hem umut verici hem de endişe verici

Bu yılın son çeyreğinde, Solana belirli ölçütlerde bir artış gördü. Benzer şekilde, bazı aşağı yönlü hareketler de su yüzüne çıktı. Messari’nin raporunda şu verilere yer veriliyor: “Piyasa değeri ve gelir sırasıyla %30 ve %43,5 azalırken, ağ kullanımda sürekli artış trendleri yaşadı. Örneğin, ortalama etkin benzersiz ücret ödeyenler (+%28,4), saniye başına ortalama işlem sayısı (+94,8) ve toplam ortalama günlük işlem sayısı (+%4,2) arttı.”

Ek olarak, gelir üretimindeki düşüş, raporda belirtildiği gibi -%44,8 olan ortalama işlem ücretlerindeki düşüşü yansıtıyor. Düşen ağ performansı nedeniyle gelir de düştü. Bu, ağ tıkanıklığı dönemlerinde büyük bir düşüşe kadar izlendi. Messari, şu açıklamayı yapıyor:

Gelir, piyasa değerinden daha hızlı düştüğü için, fiyat-satış (P/S) oranı, 676x’ten 991x’e yükselerek boğa eğilimi gösterdi. Geçen çeyreğin aksine, finansal performans düşerken ağ kullanımı artmaya devam etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir