Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.992
% 3.65
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.992
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Bu Altcoin’de Rug Pull Alarmı: Fiyat İnanılmaz Çöktü!

BNB Heroes altcoin projesi Binance Akıllı Zincir üzerine inşa edilmiş bir P2E projesi olarak dikkat çekmişti. Şimdi bu projenin rug pull çıktığı bildiriliyor. Halı çekme olarak da bilinen Rug Pull söylentileri BSC tabanlı oyun platformu tokeninin kısa süre içinde yüzde 70 değer kaybetmesine yol açtı. Detaylar blog.coinmuhendisi.com’da.

Bu altcoin için rug pull/halı çekme opersyonu

Alınan bilgilere göre Binance Smart Chain tabanlı bir P2E platformunun tokeni olan BNBH 1 saat gibi bir sürede %70 oranında çöktü. Yatırımcılar BNBH’nin web sitesine ulaşmazken Twitter hesabında ise uzun zamandır hareketlilik görülmediği söyleniyor. BSC üzerine inşa edilmiş bir “play to earn” projesi olan söz konusu projenin bir tür dolandırıcılık olan “halı çekme”/rug pull çıkması yatırımcılarını hem üzdü hem de mağdur etti. Blokchain güvenliği ve veri analizi şirketi olan Peck Shield’den alınan bilgilere göre yaşanan sorunların arkasında proje lideri olduğu sanılıyor.

Yukarıda bahsedildiği gibi projenin fiyatında meydana gelen yüzde 70 çöküş sonucunda fiyat 0.0062 dolar civarına kadar düştü. Fiyatttaki bu denli büyük bir düşüş yatırımcıları derin hayal kırıklığına uğrattı. Düşüşten önce BNBH fiyatı 0.020 dolar civarındaydı. Kripto para piyasaları sağladığı saysız avantajların yanı sıra içerdiği bazı risklerle de gündeme geliyor. Bu risklerin başında ise BNBH olayında da görüldüğü gibi rug pull tehlikesi geliyor. BNBH platformunda oyuncular kazandıkları oyunlar ve çeşitli deneyimleri sonucunda ödül olarak BNBH kazanıyordu. Kripto piyasalarda yatırım yapmadan evvel her bir yatırımcının etraflıca araştırma yapması gerekiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir