Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.690
% 0.58
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.690
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Bu Altcoin’de Multi-Milyon Dolarlık Satış: Fiyat Çakıldı!

Terra’nın UST stablecoin’i, yoğun satış baskısı ve borçlanma talebi nedeniyle bu sabah erken saatlerde dolara sabitlenmesini kısa süreliğine kaybetti. Benzer bir olay Mayıs 2021’deki piyasa çöküşünde meydana gelmişti. Dolara sabitli altcoin 0.985 dolara kadar gerilerken, bir dizi multi-milyon dolarlık UST satışı dalgalanmada etkili oldu.

Terra ekosistemi baskıyla karşı karşıya

Birinci katman Blockchain’in stablecoin’i olan UST, yüksek dalgalı piyasa koşulları nedeniyle Pazar günü erken saatlerde 1 doların altına düştü. Terra’nın LUNA’sı ile ikili bir token mekanizması kullanarak ABD dolarının fiyatını takip etmeyi amaçlayan merkezi olmayan kripto para, kısa süreli bir toparlanmadan önce bir süreliğine 0.985 doların altında zaman geçirdi. CoinGecko’dan gelen verilere göre, yazım sırasında 0,996065 dolardan işlem görüyor.

UST’nin arkasındaki rezervlerin sarsılması, UST’nin bir dizi multi-milyon dolarlık satıştan etkilenmesinden sonra geldi. On-chain veriler, bir hesabın Curve Finance’te USDC için yaklaşık 85 milyon dolar değerinde UST işlemi yaptığını gösterirken, başka bir kullanıcının Binance’de 108 milyon dolar değerinde sattığı bildirildi.

Altcoin, kurucu Do Kwon ile tekrar canlanıyor

Söylentiler Twitter’da dolaşırken ve piyasa panik belirtileri göstermeye başladığında, Terraform Labs CEO’su ve kendine özgü “stablecoin ustası” Do Kwon olası bir “depeg krizi” endişelerini gidermek için ortaya çıktı.

Kwon’un tweetinden kısa bir süre sonra UST iyileşmeye başladı. On-chain veriler, bir adresin aynı anda USDT için 146 milyon doların üzerinde değere sahip 57.000’den fazla Ethereum takas ettiğini, ardından muhtemelen havuzu yeniden dengelemek ve fiyatını 1 dolara yaklaştırmak amacıyla Curve’de UST için stablecoin’i takas ettiğini gösteriyor. Aynı adres ayrıca 20.000 Ethereum’u Binance’e aktardı.

İlginç bir şekilde, bu hafta sonu yaşanan kaos, UST’nin sorunlarla ilk karşılaştığı zaman değil. Mayıs 2021’de, kripto para piyasası son acımasız çöküşünü yaşadığında, UST 0,96 dolara kadar düştü. Olay, stablecoin’in bir gün tam bir banka kaçışı yaşayabileceği ve Terra’yı etkili bir şekilde öldürebileceğine dair korkuları ateşledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir