Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.580
% 1.47
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.580
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Bu Altcoin’de Golden Cross: Bu Seviyeler Görülebilir!

Popüler altcoin projesi Terra (LUNA)’da inşa edilmiş bir proje Mirror Protocol (MIR). MIR, rekor düşük seviyeye düştükten iki gün sonra %40 toparlandı. Bu büyük hareket, MIR’nin “golden cross” oluşturmasına neden oldu. coinmuhendisi.com olarak bu yazıda analist Yashu Gola’nın Mirror Protocol hakkında yaptığı analizlerin ayrıntılarına bakıyoruz.

Popüler altcoin projesinde Golden Cross

Terra blockchaini üzerine inşa edilmiş merkezi olmayan bir finans (DeFi) protokolü olan Mirror Protocol, Vladimir Putin’in Ukrayna’ya askeri saldırı emri vermesinden sonra bu hafta finans tarihinin en büyük çöküşlerinden birini yaşadı. Mirror Protocol’ün yerel tokeni MIR, 24 Şubat’ta 0,993 dolara düştü, kripto pazarındaki bir satışın ortasında bugüne kadarki en kötü seviyesiydi bu seviye. Ancak, MIR’ın rekor düşük seviyesinden ölçüldüğünde %40’tan fazla bir artışla iki gün sonra fiyatı 1.41 dolara kadar yükselten keskin bir toparlanma yaşandı.

Düşüş gibi, MIR’ın yukarı yönlü hareketi de kripto piyasasının başka yerlerinde benzer toparlanmaların ardından geldi. Ancak ilginç bir şekilde, MIR/USD getirileri, Bitcoin (BTC) ve öncü altcoin Ether (ETH) dahil olmak üzere yüksek değerli dijital varlıkların bazılarından daha büyük göründü. Özellikle, Bitcoin 24 Şubat’ta yerel olarak 34.500 doların altına düştükten sonra %17’ye kadar yükseldi. Buna karşılık, Ether’in aynı dönemde kazancı 2.300 dolardan sıçradıktan sonra %25’in biraz üzerinde oldu. Öte yandan, protokolü Mirror Protocol’ün sentetik varlık platformuna ev sahipliği yapan Terra (LUNA), aynı dönemde %50’den fazla toparlandı.

Anchor Protocol (ANC)’de genel görünüm

İlginç bir şekilde, bir başka Terra blockchain destekli tokeni olan Anchor Protocol (ANC), 24 Şubat’ın en düşük seviyesi 2,64 dolardan %45’ten fazla sıçrayarak bugüne kadarki en iyi seviyesine 4 dolarlık utangaç bir şekilde ulaştı. MIR bir “golden cross” çiziyor olması nasıl anlaşılmalı? Mirror Protocol pazarındaki son zamanlardaki yukarı yönlü patlama, aynı zamanda sözde bir golden cross paterninin oluşmasına neden oldu. Ayrıntılı olarak, MIR’nin 20-4H üstel hareketli ortalaması (20-4H EMA; yeşil dalga), Mirror’a göre tipik olarak kısa vadeli bir yükseliş trendini takip eden bir hareket olan 50-4H EMA’sının (kırmızı dalga) üzerine çıktı.

Bununla birlikte, MIR’nin hafta sonu 70’in üzerine çıkan dört saatlik göreceli güç endeksi (RSI) üzerindeki okumalar, “aşırı alım” durumu hakkında uyarıda bulundu. Bu, Mirror Protocol pazarındaki bir düzeltmeyle aynı zamana denk geldi ve MIR şu anda 1,41 dolar civarındaki yüksek geri çekilme seviyesinden %10,5’in üzerine düştü. Düşüş, önceki destek seviyelerinden biri olan 1,36 doların altında MIR kırılmasına neden oldu ve bu, aynı zamanda bir Fibonacci Geri Çekilme Grafiğinin 1,58 dolardan 1,00 doların en düşük seviyesine yapılan 61,8 Fib çizgisiyle de birleşiyor.

Fiyat şimdi 1,29 dolar civarında 0,5 Fib çizgisine yakın bir sonraki destek seviyelerine doğru ek düşüşler ve ardından 0,236 Fib çizgisi 1,13 dolar seviyesinde görünüyor. Tersine, MIR 20-4H ve 50-4H EMA’larının üzerinde kalırsa, 1,58 doları yeniden test etme olasılığı artabilir. Yükseliş görünümü, Doğu Avrupa‘da devam eden jeopolitik çatışmanın nasıl oynadığına ve Bitcoin üzerindeki etkisine de bağlı. Özellikle, Bitcoin ve Mirror Protocol arasındaki korelasyon katsayısı sıfırın üzerinde 0,75’e yakındır, bu da MIR fiyatının şu an için en iyi dijital varlığın hareketlerini aşağı yukarı yansıttığı anlamına gelir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir