Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.244
% 3.80
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.244
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Bu Altcoin’de Büyük Güvenlik Açığı: Hesaplar Boşaltıldı!

DeFi altcoin piyasasının önemli sorunu siber güvenlik, başka bir multi-milyon dolarlık güvenliği açığı tespit eden PeckShield tarafından skandal bir iddia gündeme geldi.

PancakeSwap tabanı bir altcoin projesi bilinçli olarak kapıları açık bıraktı

DeFi protokolü “Create Future”ın ilk aşamalarında, BSC tabanlı bir kripto para birimi olan CF, mimarisinde önemli bir kusura sahip. Projenin arkasındaki geliştirici ekip, bir transfer metodu kullanarak yatırımcılarının bakiyelerinden CF token çekiyor. Peckshield tarafından bugün erken saatlerde yapılan bir uyarıya göre, “Creat Future” protokolünün CFToken (CF) akıllı sözleşmesinde ciddi bir sorun var.

Sözleşme ilk taslağı hazırlandığında, iç unsurlarından biri geliştiricisi tarafından kamuoyuna açık hale getirildi. Böylece herkesin diğer CF’ye sahip cüzdanları boşaltmasına yol açtı. Saldırının gerçekleştiği saat sabahın altısıydı. Şimdiye kadar 1,9 milyon dolar transfer edildi ve CF’nin fiyatı dakikalar içinde %100 değer kaybetti. En büyük BNB Chain DEX’i olan PancakeSwap (CAKE), CF’yi USDT ve Wrapped Binance Coin (WBNB) ile eşleştirmeler halinde yayınladı.

Geçtiğimiz saatlerde, Creat Future (CF) protokolün tüm sosyal medya hesapları silindi. Ancak, otomatik hizmetler, hata keşfedilmeden üç saat önce PancakeSwap’ta CF/USDT fiyatındaki %130’luk artışı duyurmuştu. 2022’nin başından bu yana yüzlerce DeFi ve GameFi protokolü hedeflendi ve bu da on bir rakam aralığında olabilecek kayıplarla sonuçlandı. Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, Axie Infinity ekosistemi için kritik bir altyapı parçası olan Ronin, geçtiğimiz haftalarda 650 milyon dolarlık kripto tarihinin en büyük hack saldırılarından birinin kurbanı oldu.

Ronin korsanları, fonları aklamaya devam ediyor

Axie Infinity’nin birinci sınıf GameFi ortamı için bir side olan Ronin Network 625 milyon dolarlık hack saldırısına uğradı. PeckShield, bilgisayar korsanlarının Tornado Cash ile donları izlenemez hale getirdiğini söylüyor.

Mart ayının son haftalarında Ronin (RON), bir saldırganın iki işlemde Ronin köprüsünden “sahte para çekmek için saldırıya uğramış özel anahtarlar kullandığını” ve kayıpları 173.600 Ethereum (ETH) ve 25.5 milyon USDC’de veya mevcut değerlerde 625 milyon dolardan fazla sabitlediğini açıkladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir