Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.110
% 0.12
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.110
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Bu Altcoin’de Balina Token’leri Yanlış Cüzdana Gitti!

Cosmos tabanlı Juno Blockchain’in geliştiricileri, topluluk tarafından kontrol edilen bir cüzdana 36 milyon dolar değerinde altcoin göndermeyi amaçlıyordu. Bir hata nedeniyle tüm fon yanlış cüzdana gitti.

36 milyon dolar değerinde altcoin, bir yazım hatası nedeniyle ölü cüzdana gönderildi

Blockchain’in en önemli noktalarından biri, değişmez olmasıdır: Veri işlendikten sonra, bir işlem gerçekleştikten sonra geri alınamaz. Bu özelliğin talihsiz bir kullanımı Juno geliştiricilerinin başına geldi. Geçen hafta yapılan bir topluluk oylaması, token’leri kötü niyetli yollarla edindiği düşünülen bir yatırımcıdan (Japon bir yatırımcı olan Takumi Asano’nun) yaklaşık 36 milyon dolar değerinde yaklaşık 3 milyon Juno token’in ele geçirilmesine karar verdi. Fonlar, nasıl harcanacağına oy verebilecek Juno token sahipleri tarafından kontrol edilen bir cüzdana gönderilecekti…

Ancak bir geliştirici yanlışlıkla yanlış cüzdan adresini kopyalayıp yapıştırdı ve erişilemeyen bir adrese 36 milyon dolarlık kripto para gönderilmesine neden oldu.

Juno’nun kurucu geliştiricilerinden Andrea Di Michele, aktarımdan sorumlu geliştiriciye doğru cüzdan adresini ve bir hash numarasını gönderdiğini açıkladı. Hash’ler Blockchain’i blokları birbirine bağlar ve hash numaraları bir bakışta cüzdan adreslerine çok benzer görünebilir. Transferden sorumlu programcı yanlışlıkla cüzdan adresi yerine hash numarasını kopyalayıp yapıştırdı.

Suçlu kim?

Juno gibi Pos Blockchain’leri çalıştırmak için node kullanan doğrulayıcılar, Proposal 20 ile gelen gibi on-chain yükseltmeler hakkında durum tespiti yapmaktan teorik olarak sorumludur. Juno’nun 120’den fazla doğrulayıcısından hiçbiri Unity adresinin yanlış yapıştırıldığını fark etmedi. Juno’nun doğrulayıcılarından biri olan stakefish’teki protokollerin başkanı Daniel Hwang, düşüncelerini bir mesajda özetledi:

Büyük zaman harcadık.

Peki şimdi Juno için ne olacak?

Altcoin Juno’nun çekirdek geliştirici ekibi ve topluluğu, Asano’nun olabileceğini söylediği gibi istemeden “yakmak” yerine, Asano’nun fonlarını topluluk tarafından kontrol edilen Birlik sözleşmesine taşıma niyetinde.

Şu andan itibaren plan, önceden planlanmış bir yükseltme yoluyla fonları Unity adresine taşımak. Sadece kod iyileştirmeleri yapmak yerine, bu yükseltme şimdi Juno’nun defterini yeniden yazacak, böylece mahsur kalan fonlar Unity’ye yeniden atanacak. Coinmuhendisi.com olarak gelişmenin ayrıntılarını aktarıyor olacağız.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir