Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$61.995
% 1.09
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.995
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Bu Altcoin’de Balina Hareketi! Pump ve Dump mı Olacak?

İlginç bir gelişmede, cüzdanında 10 milyondan fazlaya ADA tutan balinaların sayısında ani bir artış gözlemleniyor. Bu gruptaki cüzdanların arasına son iki haftada 12 altcoin balinası daha eklendi, bu da toplamda bu yatırımcı grubunun zulasına en az 120 milyon ADA daha eklediği anlamına geliyor…

Altcoin balinaları Cardano biriktikçe, ADA bir pump ve dump’a mı hazırlanıyor?

Ocak ayından bugüne kadar, 10 milyondan fazla ADA’ya sahip yatırımcı sayısının önemli ölçüde azalmasına rağmen, sahip oldukları arz etkilenmedi. Bu yatırımcılar, 2019’da arzın neredeyse %48’ini kontrol ediyorlardı ve o zamandan bu yana düşüşe rağmen, varlıkları geçen yıl Ocak ayında yeniden tırmanmaya başladı ve son günlerde tüm ADA arzının neredeyse %47’sine hükmediyorlar.

Analist Aaryamann Shrivastava, sadece 478 balinanın elinde tuttuğu 15.86 milyar ADA’nın ani bir satışı tetikleyebileceğini belirtiyor. Cardano’nun dolaşımdaki arzı 33,75 milyar ADA olsa da, 10 milyondan fazla ADA’lık bir düşüş şüphesiz büyük bir fiyat çöküşüne neden olabilir.

Bu ay boyunca Cardano, altcoin fiyatının bir önceki aya göre %54,79 rallisi ardından satış baskısına teslim oldu. Ralliyi geçersiz kılan ADA, önemli bir psikolojik seviye olan 1,02 dolar ve 1 dolarlık kritik desteklerden düştü ve yatırımcıları karamsar bıraktı.

Bu hisler on-chain verilere bile yansıyor

İlk kaybolan balinalar, Mart ayının sonuna doğru neredeyse 80 milyar dolar değerinde büyük sıçramalar yaptıktan sonra faaliyetlerini yavaşlatarak 10 milyar doların altında işlem gerçekleştiren balinalardı. Bu örnek, Cardano’nun 5 Nisan’da yerel zirveyi belirlemesiyle şekillenmeye başladı.

Doğal olarak, onları takip eden yatırımcılar, kırmızı mumlar ortaya çıkmaya başlar başlamaz ilgilerini de kaybettiler ve ağ, işlem sayısının günde yalnızca 20 bine dik bir düşüş gözlemleyerek, Cardano’nun Aralık 2020’den bu yana gördüğü en düşük rakamlar olduğunu kaydetti. O zamana kadar, ortalama işlemler bir günde 80 ila 100 bine dokunuyordu.

Sonuç olarak analist, ADA fiyatının mevcut seviyelerde bir sürede konsolide olacağını düşünüyor.

Cardano, 27 ayın en düşük seviyesinde olan oynaklığındaki düşüş nedeniyle muhtemelen bir konsolidasyon durumuna gireceğinden, bu insanların şu anda tutunacak çok şeyi yok. Bu, fiyat dalgalanmalarını sınırlayacak ve Cardano’nun mevcut fiyatlarında takılıp kalmasına neden olacaktır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir