Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.604
% 1.92
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.604
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Bu Altcoin’de Ağ Sorunu: Büyük Tasfiye Yaşandı!

Solana, kripto piyasası çöktüğü için bu hafta sonu yine yüksek ağ tıkanıklığı yaşadı. Altcoin projesindeki tıkanıklık, DeFi kullanıcılarının kredi teminatlarını tamamlamasını engelledi ve bir tasfiye telaşına neden oldu. Ayrıntılar için coinmuhendisi.com okumaya devam ediniz.

Altcoin DeFi kullanıcıları tıkanıklık nedeniyle tasfiye edildi

Solana DeFi kullanıcıları, bu hafta sonu kripto kan banyosunda en çok etkilenenler arasındaydı. Solana ağı, Bitcoin, Ethereum ve Solana gibi kripto varlıkları düştüğü için Cuma gününden Cumartesi gününe kadar tekrar tıkanıklık sorunları yaşadı. Solana son aylarda, özellikle de ağın 18 saatlik bir kesintiye uğradığı Eylül ayında benzer sorunlarla karşılaşmış olsa da, bu sorun Solend gibi DeFi platformlarından varlık ödünç alan kullanıcılar üzerinde ciddi bir etki yarattı.

SOL, son birkaç gün içinde piyasa çapında bir gerilemenin ortasında çöktü ve Perşembe günkü 143 dolardan Cumartesi günü 90 dolara düştü. Sonuç olarak, kredi alan birden fazla DeFi kullanıcısı, tasfiye edilmekten kaçınmak için teminatlarını tamamlamaları gerektiğini fark etti. Bu, kullanıcıların genellikle piyasa çöküşleri sırasında teminatlarını tamamlamaları için mücadele etmeleri gerektiği anlamına geliyor. Bu hafta sonu, birçok Solana kullanıcısı, ağ çok sıkışık olduğu için teminatlarını tamamlamakta zorlandı.

Tasfiye memurları ve borçlular, SOL çöktüğü için işlemlerini göndermek için yarıştı, ancak tasfiye memurları daha başarılı oldu. Solana Labs kurucu ortağı Anatoly Yakovenko, Cumartesi günü attığı bir tweette ‘botların çift TX gönderdiğini’ söyledi ve ağda devam eden tıkanıklık sorununun Solana’nın 1.9 ana ağ sürümünde düzeltileceğini açıkladı. Solana’nın en büyük borç verme protokolü Solend, Pazar günü erken saatlerde tasfiye sorununu kabul etti. Projenin arkasındaki ekip, sorunun ‘acı verici bir şekilde farkında olduğunu’ ve etkilenenlere geri ödeme yapmanın bir yolunu aradığını doğrulayan bir tweet yayınladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir