Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.172
% 0.44
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.172
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Bu Altcoin Sıradaki LUNA mı Olacak?

Nexo, kripto kredi platformlarının öncüsüdür. 2018’den beri tam bir kripto finans ekosistemine dönüşmüştür. En son tanıtılan özellik Nexo Card’la doğrudan kripto ile ödeme yapmaya olanak sağlamaktadır. Ancak, ilerleyen süreç biraz sıkıntılı olacak gibi görünmektedir. Nexo’nun politikalarında bir sürü profesyonel dolandırıcılık yöntemi var gibi görünmektedir. Bu süreçle beraber herkesin aklına korkutucu bir senaryo gelmektedir. Nexo’nun sıradaki LUNA olma ihtimali var mı?

Nexo, Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, merkezi bir platformdur. Bu nedenle, tanımı gereği bir DeFi platformu değildir. Ekosistemlerinde günde yaklaşık dört milyon müşteriye hizmet vermektedirler. Hizmetleri arasında çeşitlilik mevcuttur.

Nexo’nun denetimi

Bazı kripto araştırmacılarının yakın zamanda raporları açıklanmıştır. Raporlara göre, Nexo’nun şüpheli olduğu düşünülmektedir. Ayrıca Nexo denetimleri olduğunu iddia etse de bunlar yalnızca onaylardan oluşmaktadır. Bu iki tanım arasında büyük bir fark vardır. Denetim, bir şirketin mali tablolarının tarafsız bir şekilde incelenmesini ve kayıtların doğru olduğunu onaylar. Ayrıca bir şirketin mali durumunu temsil eder. Onay ise bir belgenin gerçekliğinin yasal olarak kabul edilmesidir.

Özetlemek gerekirse, bir onay sadece bir firmanın uygun süreçleri izlediğinin doğrulamasıdır. Mali denetim düzeyinde denetim ve soruşturma farklı bir alandır. Örneğin, S&P şirketleri yıllık olarak denetlemektedir. Reklamları görünüşte yanıltıcıdır. Ayrıca sitelerinde bulunan Real Time Auditing bölümü buna iyi bir örnek olacaktır. Gerçek zamanlı denetim iddiasında bulunmaktadırlar. Ancak, küçük açıklamada onay yazmaktadır. Araştırmacılar bu durumu sinsi bir hareket ve yarı gerçek olarak nitelendirmektedir.

Nexo’yu LUNA yapabilecek sorunlar!

İlk olarak onaylarda bir sorun vardır. Soruşturma yapan tarafın kendilerine verilen bilgilerin doğru olduğuna dair herhangi bir kanıtı yoktur. İkinci olarak Nexo, İsviçre’nin Zug kentindeki bir İsviçre posta kutusu şirketinin tüm adreslerine sahiptir. Kısaca Nexo’nun kendi ofisi bulunmamaktadır. 5 Nisan 2018’de Nexo, sınırlı bir denetimden feragat etmiştir. İsviçre’de bu durumun gerçekleşmesi, ancak şirket için 10’dan az kişi çalışıyorsa mümkündür. Nexo büyüklüğünde bir şirkette 10’dan fazla kişi istihdam edilmemesi akılları karıştırmaktadır. Açıklanan rapora göre bu durum, İsviçre merkezli olmadıkları varsayımına yol açmaktadır.

Üçüncü olarak Celsius, likidite çıkışını durdurmak için para çekme işlemlerini duraklattı. Ayrıca borç yapılandırma firmaları tuttukları da bildirilmişti. Bu, diğer tüm CeFi kreditörleri üzerinde oldukça baskı yaratmaya başladı. Bununla beraber, eğer Celsius iflası gerçekleşirse, bu durum güven imajını paramparça edecektir. Bu durumda yaşanabilecek felaketlere hazırlıklı olmak gerekiyor. Raporda bahsedilenlere göre, sunulan bütün gerekçeler bir eğer politikasıdır. Herhangi bir kanıta dayanmamaktadır. Sunulan bilgiler özel araştırmacıların vardığı varsayımlardır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir